Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Οι ξετσίπωτοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι ξετσίπωτοι

 Είναι πρωτοφανές για σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, η διερεύνηση ενός σκανδάλου στο οποίο εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα να διακόπτεται βίαια, με την άσκηση δίωξης στην εισαγγελέα Διαφθοράς. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποκαλύπτουν το βάθος του παρακράτους της Δεξιάς, ενός παρακράτους στο οποίο ο έλεγχος των δικαστικών παίζει στρατηγικό ρόλο.

Το πόρισμα του εισαγγελέα Λ. Σοφουλάκη, που αποκαλύπτει σήμερα η "Αυγή", εξηγεί αναλυτικά το τεράστιο σκάνδαλο Novartis.

Οι ξετσίπωτοι που υπέγραφαν τότε τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων προκαλώντας τεράστια ζημιά στο Δημόσιο, οι ξετσίπωτοι που έλεγαν στον κόσμο ότι τα έφαγαν μαζί, οι ξετσίπωτοι που έκαναν πάρτι με τα κονδύλια που ξόδευε η εταιρεία για λάδωμα, εμφανίζονται σήμερα ως θύματα του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ και της Τουλουπάκη. Και προτιμούν να κλείσουν την υπόθεση με δικαστικό πραξικόπημα, παρά να υπερασπιστούν την αθωότητά τους.

Η μεθόδευση αυτή θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, σε εποχές, μάλιστα, που ένα στοιχειώδες κύρος της χώρας είναι αναγκαίο για τη διαχείριση σοβαρών προβλημάτων εξωτερικής πολιτικής.

Στο εσωτερικό, πάλι, δεν φαίνεται να υπάρχει ηθικό θέμα: τα ΜΜΕ είναι μπουκωμένα με χρήμα, ο κόσμος είναι βυθισμένος στην απάθεια και τα βραδινά δελτία παίζουν δημοσκοπήσεις στις οποίες οι πολίτες ερωτώνται αν οι υποκλοπές Μιωνή πλήττουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Αλλά είναι κάτι που δεν λαμβάνουν υπόψιν: κανείς δεν κέρδισε ποτέ παίζοντας τόσο χοντρά παιχνίδια με τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του κόσμου.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL