Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Τοις μετρητοίς... / Στον Μπίλι, τον Κώστα και στους πατεράδες τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τοις μετρητοίς... / Στον Μπίλι, τον Κώστα και στους πατεράδες τους

«Ρε Βασιλάκη μου, μαζί ήμασταν στο θάλαμο 309 και φτιάχναμε με τη μάνα σου το παραπάνω γράμμα, και κάναμε πλάκα για την ορθογραφία και τις δύο δασκάλες. Τι έγινε; Εμείς μόλις χθες βγήκαμε με τον άντρα μου από το νοσοκομείο κι εσύ; Α, ρε λεβεντάκο μου, καλό μου, τι να πω... Ντέτα άμα θέλεις γράψε μου, έχασα κι εγώ το ένα από τα παιδιά μου 20 χρόνων πρόπερσι. Στην αγκαλιά του Θεού και της Παναγίας εύχομαι, Βασιλάκη μου».

(Από ανάρτηση της Βολιώτισσας Β.Π. στο Fb για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου)

Ήταν 2010, μπορεί και νωρίτερα...

Στο προαύλιο της Ευελπίδων, μια μάνα τρελαμένη από τον πόνο και το ξενύχτι τριγυρνούσε σαν φάντασμα κρατώντας στο ένα χέρι ένα ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ και κλαίγοντας φώναζε:

«Μα γιατί πιάσανε το παιδί μου; Υποψήφιος της ΔΑΠ στο Δημοκρίτειο ήταν στις τελευταίες εκλογές. Γιατί το πιάσανε;»

Ήταν η εποχή των μεγάλων πανεκπαιδευτικών διαδηλώσεων, όπως και το 2011 - 2012, όταν πάλι στην Ευελπίδων τα ΜΑΤ άφησαν σχεδόν ημιθανή τον τότε γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο.

Από τότε πέρασε πολύ καιρός και, με εξαίρεση την περίοδο 2015 – 2019, νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά και έμειναν ανάπηροι. Με τις ευλογίες πάντα των εκάστοτε κυβερνώντων, γιατί πρέπει να τηρηθεί το «ηθικόν ακμαιότατον» των μεροκαματιάρηδων της καταστολής.

Τούτες τις μέρες δυο παιδιά και οι πατεράδες τους είναι στο προσκήνιο. Ο αδικοχαμένος Βασίλης Μάγγος και ο πατέρας του με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες για την κακοποίηση και τον βασανισμό του γιου του. Και ο Κώστας με τον πατέρα του να του φωνάζει «Νομική Αθήνας, Κώστα...» - πάντα στο προαύλιο της Ευελπίδων.

Πρόκειται για παιδιά όλων μας. Το «προνόμιο της χρήσης κρατικής βίας» δεν νομιμοποιεί ούτε τα βασανιστήρια ούτε την κτηνώδη καταστολή με χρήση μηχανοκίνητων μέσων.

ΥΓ.: Αλήθεια, κοιμάστε τα βράδια, κ. Χρυσοχοΐδη; Μπορείτε; Και επειδή κατ’ ομολογία σας δεν πολυδιαβάζετε, σας συνιστώ το σύνταγμα στης Ελληνικής Δημοκρατίας, στο οποίο έχετε ορκιστεί. Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο στο μέλλον. Ποιος ξέρει…

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL