Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Άμα δεν έχουν να φάνε ψωμί, ας φάνε ξύλο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άμα δεν έχουν να φάνε ψωμί, ας φάνε ξύλο...

Όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τουιτάρει πράγματα αυτονόητα, τουλάχιστον για μια ευρωπαϊκή Δημοκρατία που έχει μπει στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, ένα τεράστιο κύμα από αρνητικά μέχρι υβριστικά σχόλια πλημμυρίζει τον λογαριασμό της.

Χθες ήταν η επέτειος της πτώσης της Βαστίλης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγραψε το δικό της μήνυμα. Κάτι που έκαναν και πολιτικοί αρχηγοί, όπως ο Αλ. Τσίπρας, αλλά όχι και ο πρωθυπουργός. «Η γαλλική Επανάσταση άλλαξε την ιστορία της Γαλλίας και της Ευρώπης, ενάντια στην καταπίεση και την απολυταρχία. Στις καθολικές της αξίες, την ελευθερία, την ισότητα και την αδελφοσύνη, αναγνωρίζουμε τις καταβολές και τις διαρκείς διεκδικήσεις της κοινωνίας μας», έγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τι πείραξε τόσα δεξιά και ακροδεξιά τρολ, και όχι μόνο, που περιμένουν πώς και πώς την κάθε ανάρτησή της για να ξεράσουν χολή; Ότι επισήμανε πράγματα που παραμένουν ζητούμενα και σήμερα, αλλά, πάνω απ’ όλα, αυτονόητα. Όμως θέλουν να μην είναι πια αυτονόητα.

Ίσως γι’ αυτό και ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν εξέδωσε μήνυμα για την επέτειο. Γιατί θα ήταν τόσο αντιφατικό που θα καταντούσε αστείο. Όπως το να απαιτεί κάποιος, το ψωμί που τρώμε να λέμε ότι είναι παντεσπάνι και να νομοθετηθεί ώστε όποιος διαμαρτυρηθεί που δεν έχει να φάει ούτε ψωμί, τουλάχιστον να μπορεί να φάει ξύλο...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL