Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Στα Ψιλά / Πολιτικές αθλιότητες και αναπάντητα ερωτήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα Ψιλά / Πολιτικές αθλιότητες και αναπάντητα ερωτήματα

Την οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Περιφερειακής Αστυνομικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας προκάλεσε το πλήθος αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει στα κοινωνικά δίκτυα η είδηση του θανάτου του 27χρονου ακτιβιστή κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο.

Το υπουργείο του κ. Χρυσοχοΐδη, με μια σκληρή και πολιτικά χυδαία ανακοίνωση, έσπευσε χθες να κατηγορήσει «ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο» για «προσπάθεια ή, ακόμα χειρότερα, σύνδεση» του θανάτου του νεαρού με την «προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία».

Αν, βέβαια, διαβάσει κανείς την είδηση στην ενημερωτική ιστοσελίδα in.gr με τίτλο «Πέθανε ακτιβιστής ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από την ΕΛ.ΑΣ.», θα αναρωτηθεί ευλόγως για το πότε το site του ομίλου Μαρινάκη προσχώρησε στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή μετατράπηκε σε φίλα προσκείμενο προς τον ΣΥΡΙΖΑ Μέσο.

Το βασικότερο, όμως, της ανακοίνωσης των υφισταμένων του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι το κενό που αφήνει για το αν, εδώ και ένα μήνα που έχει καταγγελθεί ο ξυλοδαρμός του Βασίλη Μάγγου, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει στη διερεύνηση του περιστατικού και σε τι συμπεράσματα έχει καταλήξει, καθώς υπάρχουν βίντεο όπου καταγράφεται ο άγριος και αναίτιος ξυλοδαρμός του διαδηλωτή από αστυνομικούς.

Γιατί μπορεί το υπουργείο του κ. Χρυσοχοΐδη, λόγω της σπουδής του να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, να βιάστηκε να προκαταλάβει ακόμη και αυτό το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα αίτια του θανάτου, αλλά οφείλει και μια απάντηση για τον ξυλοδαρμό και την απάνθρωπη μεταχείριση του Βασίλη Μάγγου, που έφυγε από το αστυνομικό τμήμα του Βόλου με επτά σπασμένα πλευρά και βαριές βλάβες στο συκώτι από τα χτυπήματα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Γι’ αυτά θα απαντήσει κάποια στιγμή ο λαλίστατος υπουργός Προστασίας του Πολίτη; Υπήρξε κάποια ΕΔΕ ή ο ξυλοδαρμός του διαδηλωτή θα βρεθεί κάποια στιγμή στα συρτάρια του κυρίου Αλιβιζάτου, που υποτίθεται πως ερευνά τις περιπτώσεις αστυνομικής βίας, αλλά, πέραν της πύρινης αρθρογραφίας του υπέρ του περιορισμού των διαδηλώσεων, για περιστατικά όπως αυτό του Βόλου παραμένει σιωπηλός;

Τα ΜΜΕ φυσικά και θα περιμένουν το ιατροδικαστικό πόρισμα για τα αίτια του θανάτου του νεαρού. Τα ΜΜΕ όμως περιμένουν και τις απαντήσεις του κ. Χρυσοχοΐδη για το προ μηνός άγριο λιντσάρισμα του Βασίλη Βάγγου από τους αστυνομικούς. Μην ξεχνιόμαστε, κύριε υπουργέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL