Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Τοις μετρητοίς... / Απόφαση για τα έργα και τις ημέρες του Γ. Βρούτση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τοις μετρητοίς... / Απόφαση για τα έργα και τις ημέρες του Γ. Βρούτση

Η πολυαναμενόμενη από εκατομμύρια συνταξιούχους απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία, πλην απροόπτου, δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, αφορά αποκλειστικά και μόνο τα έργα και τις ημέρες του σημερινού υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Βρούτση, αλλά και τις αποφάσεις επί υπουργίας Κουτρουμάνη. Αυτοί οι δύο υπουργοί των μνημονιακών κυβερνήσεων της περιόδου 2010 - 2012 ευθύνονται για την περικοπή σε γιγαντιαία ποσοστά των αποδοχών εκατομμυρίων Ελλήνων συνταξιούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣτΕ φαίνεται να προκρίνει την καταβολή αναδρομικών για την περίοδο από τον Ιούνιο του 2015 έως την έναρξη ισχύος του ασφαλιστικού Νόμου 4387/2016.

Αφορά περικοπές ύψους 3 δισ. περίπου σε συντάξεις, δώρα και επιδόματα που έγιναν:

* Επί Κουτρουμάνη για μεικτές συντάξεις που υπερέβαιναν τα 1.300 ευρώ.

* Επί Βρούτση, που κατέβασε τον πήχη αθροιστικά για κύριες και επικουρικές στα 1.000 ευρώ.

Βεβαίως, οι περικοπές αφορούσαν και δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί την απόφαση του ΣτΕ. Και να την εφαρμόσει για όλους. Βεβαίως, η απόφαση δεν θα αφορά το σύνολο των περικοπών από το 2012, αλλά μόνο την περίοδο Ιουνίου 2015 - Αυγούστου 2016.

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Και τα εκατομμύρια των συνταξιούχων που φτωχοποιήθηκαν απότομα χάρη στις ανάλγητες αποφάσεις του νυν και τότε υπουργού Βρούτση θα ανακουφιστούν έστω για λίγο.

Το αστείο της ιστορίας είναι ότι ο Γ. Βρούτσης δείχνει στις σχετικές συνεντεύξεις του διάθεση να πανηγυρίσει και να πιστωθεί αυτός την όποια πιθανή θετική απόφαση του ΣτΕ για τους συνταξιούχους.

Μια απόφαση που, στο τέλος – τέλος, τα δικά του σπασμένα έρχεται να διορθώσει. Αλλά στην Ελλάδα της αναλγησίας και του πολιτικού αμοραλισμού των κυβερνώντων θα το δούμε κι αυτό. Υπουργό να πανηγυρίζει επειδή το ανώτατο δικαστήριο ουσιαστικά καταδίκασε τις δικές του αποφάσεις!

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL