Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Φωτογραφία Νικόλας Κοκοβλής

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Μετά από κάποιες μολότοφ που έριξαν οι γνωστοί προβοκάτορες, η ειρηνική και μαζικότατη συγκέντρωση δέχτηκε βάναυση επίθεση από την αστυνομία, από τρία σημεία. Η επίθεση έγινε με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, κλομπς και μηχανές. Υπήρξαν δεκάδες τραυματισμοί.

Αν ήταν μια άλλη ημέρα, τα ΜΜΕ Πέτσα θα είχαν διαχειριστεί την κατάσταση προβάλλοντας την εκδοχή της αστυνομίας και ζητώντας τα ρέστα.

Τώρα, όμως, οι βουλευτές που δέχτηκαν την επίθεση μαζί με χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές ήταν μέσα στην αίθουσα. Και ο Χρυσοχοΐδης, που έσπευσε να αθωώσει την αστυνομία χωρίς συζήτηση, απλώς ρεζιλεύτηκε.

Ρεζιλεύτηκε ακόμη περισσότερο όταν προσπάθησε να διαχωρίσει «το ειρηνικό ΠΑΜΕ» από τους μπαχαλάκηδες, προκειμένου να κολλήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στους δεύτερους.

Ποτέ η πολιτική αλητεία δεν εκτέθηκε σε τέτοια επίπεδα εξευτελισμού. Το ίδιο υπέστη και ο αμήχανος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σπ. Λιβανός.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κανείς από τη Νέα Δημοκρατία δεν είχε τα άντερα να υπερασπιστεί τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου που υποστήριζαν δύο μέρες. Κανείς δεν τόλμησε να πει ότι φταίνε οι διοργανωτές της ειρηνικής διαδήλωσης και ότι πρέπει να τους καταλογιστούν ευθύνες. Γιατί αυτό λέει το νομοσχέδιό τους. Αντιθέτως, με κατεβασμένα τα αυτιά, ψέλλιζαν «τίποτα δεν έγινε, παιδιά, ας τελειώσουμε τη συζήτηση πολιτισμένα...».

Χωρίς τις πλάτες των ΜΜΕ, έδειξαν τη δειλία και την αμηχανία τους. Ρεζίλια των σκυλιών.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις