Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Μετά από κάποιες μολότοφ που έριξαν οι γνωστοί προβοκάτορες, η ειρηνική και μαζικότατη συγκέντρωση δέχτηκε βάναυση επίθεση από την αστυνομία, από τρία σημεία. Η επίθεση έγινε με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, κλομπς και μηχανές. Υπήρξαν δεκάδες τραυματισμοί.

Αν ήταν μια άλλη ημέρα, τα ΜΜΕ Πέτσα θα είχαν διαχειριστεί την κατάσταση προβάλλοντας την εκδοχή της αστυνομίας και ζητώντας τα ρέστα.

Τώρα, όμως, οι βουλευτές που δέχτηκαν την επίθεση μαζί με χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές ήταν μέσα στην αίθουσα. Και ο Χρυσοχοΐδης, που έσπευσε να αθωώσει την αστυνομία χωρίς συζήτηση, απλώς ρεζιλεύτηκε.

Ρεζιλεύτηκε ακόμη περισσότερο όταν προσπάθησε να διαχωρίσει «το ειρηνικό ΠΑΜΕ» από τους μπαχαλάκηδες, προκειμένου να κολλήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στους δεύτερους.

Ποτέ η πολιτική αλητεία δεν εκτέθηκε σε τέτοια επίπεδα εξευτελισμού. Το ίδιο υπέστη και ο αμήχανος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σπ. Λιβανός.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κανείς από τη Νέα Δημοκρατία δεν είχε τα άντερα να υπερασπιστεί τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου που υποστήριζαν δύο μέρες. Κανείς δεν τόλμησε να πει ότι φταίνε οι διοργανωτές της ειρηνικής διαδήλωσης και ότι πρέπει να τους καταλογιστούν ευθύνες. Γιατί αυτό λέει το νομοσχέδιό τους. Αντιθέτως, με κατεβασμένα τα αυτιά, ψέλλιζαν «τίποτα δεν έγινε, παιδιά, ας τελειώσουμε τη συζήτηση πολιτισμένα...».

Χωρίς τις πλάτες των ΜΜΕ, έδειξαν τη δειλία και την αμηχανία τους. Ρεζίλια των σκυλιών.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL