Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.3°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.1°C16.6°C
2 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
30 °C
24.4°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
2 BF 94%
Το μήνυμα Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα / Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο και τις παρακρατικές μεθόδους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το μήνυμα Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα / Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο και τις παρακρατικές μεθόδους

Χαρακτήρα προάσπισης των δημοκρατικών κεκτημένων και της κοινωνίας παίρνει το μήνυμα αντεπίθεσης που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας προχθές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση διαπιστώνουν πως η κυβέρνηση και τα μεγάφωνά της έχουν συνειδητά επιλέξει την τοξική προπαγάνδα και τις παρακρατικές λογικές καθώς και την υιοθέτηση της καταστολής ως μια νέα κανονικότητα αλλά και μέθοδο αποπροσανατολισμού.

Απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο

"Συμπληρώνοντας έναν χρόνο στην κυβέρνηση, η Ν.Δ. καταθέτει ένα νομοσχέδιο που εκφράζει την ανασφάλειά της για τους κοινωνικούς σεισμούς που έρχονται" ανέφερε χθες ο Αλέξης Χαρίτσης με δήλωσή του. "Πρόκειται για έναν αυταρχικό κατήφορο, για ένα νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που αντιμετωπίζει τον λαό ως αντίπαλο και την Αριστερά ως εσωτερικό εχθρό" είπε χαρακτηριστικά. Εξάλλου ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι και αναμένεται σήμερα να σφυροκοπήσει την κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής.

"Ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί"

"Σας λέω με πάσα ευθύνη ότι αυτός ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί. Μας το επιβάλλει η δημοκρατική μας συνείδηση και η υπεράσπιση του συντάγματος. Η ακροτελεύτια διάταξη. Διότι θίγει το βασικό, κατοχυρωμένο, συνταγματικό δικαίωμα της διαδήλωσης και του συνέρχεσθαι" τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης ξεκαθαρίζοντας με σαφήνεια: "Αυτός ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί". "Η κυβέρνηση θέλει την κοινωνία φοβισμένη. Ο λόγος είναι απλός. Φοβάται τη φωνή της κοινωνίας" τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας πως απέναντι στην καταστολή και τη λιτότητα "η κοινωνία θα νικήσει".

Σε αυτό το πλαίσιο η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί σήμερα σε συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου, στις 7 μ.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος. "Να υψώσουμε τείχος Δημοκρατίας και να προστατεύσουμε τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες" υπογραμμίζεται στο σχετικό κάλεσμα.

Συμπαραστάτης στον αυταρχικό κατήφορο το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η Κουμουνδούρου βάζει στο στόχαστρο και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., με αφορμή τη στάση του απέναντι στο νομοσχέδιο. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση "στον αυταρχικό κατήφορο βρίσκει συμπαραστάτες την Άκρα Δεξιά και τους πρόθυμους συνοδοιπόρους του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που το πρωί μιλούν για προοδευτικές λύσεις και το βράδυ υπερψηφίζουν τα αντιδραστικά κυβερνητικά νομοσχέδια". Μάλιστα, όπως εκτιμούν, πρόκειται για ένα από τα κομβικά σημεία στα οποία θα δοκιμαστεί η θέση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Με τις προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις ή ως συμπλήρωμα στη συντήρηση και τον αυταρχισμό της Ν.Δ.;

Περί "βαθιάς πληγής στη Δημοκρατία"

Μια μέρα μετά την προτροπή Τσίπρα στους βουλευτές του "να μην αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω" αλλά και το "ώς εδώ" σε όσους επιχειρούν μαθήματα ήθους στην Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι που πέταξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Στ Πέτσας αναφερόμενος στις καταγγελίες του άλλοτε "απατεώνα" και "αναξιόπιστου" Χρ. Καλογρίτσα έκανε λόγο για "βαθιά πληγή στη Δημοκρατία".

"Δεν είναι 'βαθιά πληγή στη Δημοκρατία' τα αίσχη με τα 20 εκατ. ευρώ σε Μέσα χωρίς κανένα κριτήριο, προκαλώντας τις αντιδράσεις ακόμα και του φιλοκυβερνητικού Τύπου; Δεν είναι 'βαθιά πληγή στη Δημοκρατία' ο κ. Μητσοτάκης να καλύπτει πρώην υπουργό της Ν.Δ. που πιάστηκε από την ΕΥΠ να συναλλάσσεται με μαφιόζους για trafficking και παιδεραστία; Ή αυτά είναι απλώς 'ιδιωτικά θέματα', όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης;" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζοντας τις σοκαριστικές αποκαλύψεις από την έρευνα της ΕΥΠ για τον συνεργάτη πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του Τομέα Δικαιοσύνης της Ν.Δ., που εμφανίζεται ως ο εγκέφαλος του παρακρατικού κυκλώματος, για τους ανώτατους δικαστές που ομολογούν σε συνομιλίες τους χρηματισμό για υποθέσεις δύο καναλαρχών και φίλων του Κ. Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να κάνει σχετική καταγγελία η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην Προανακριτική Επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει ποια είναι αυτά τα στελέχη της Ν.Δ. και εάν θα τους διώξει ή θα σπεύσει να τους καλύψει.

Η επίσημη μετάφραση του ΥΠΕΞ ομολογεί διαφθορά Novartis - κυβέρνησης Σαμαρά

Αν και κάποιοι είχαν... μπλεχτεί με τη μετάφραση του κειμένου του εξωδικαστικού συμβιβασμού Novartis - αμερικανικής Δικαιοσύνης, η επίσημη μετάφραση του ελληνικού ΥΠΕΞ δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Όπως αναφέρεται, στόχος της Novartis ήταν με διεφθαρμένο τρόπο "να πειστεί ο εν λόγω αλλοδαπός αξιωματούχος να χρησιμοποιήσει την επιρροή του ενώπιον αλλοδαπής κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, προκειμένου να επηρεαστούν πράξεις και αποφάσεις της εν λόγω κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, ώστε να συνδράμουν τη Novartis Hellas προκειμένου να εξασφαλιστεί ή να διατηρηθεί επιχειρηματική δραστηριότητα ή να κατευθυνθεί επιχειρηματική δραστηριότητα προς τη Novartis Hellas".

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως ο Ν. Δένδιας επιβεβαιώνει ότι η Novartis ομολόγησε διαφθορά στην κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία "δεν αφορούσε μόνο σε γιατρούς, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η Ν.Δ., αλλά σε πρακτικές διαφθοράς για τον επηρεασμό αποφάσεων της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο 2012-2015", τονίζοντας ότι οι μόνες αποφάσεις που παίρνει μια κυβέρνηση και που αφορούν τη Novartis είναι η τιμολόγηση των φαρμάκων της.

"Τώρα, που και με τη βούλα του υπουργείου Εξωτερικών η Novartis παραδέχεται ότι διέφθειρε την κυβέρνηση Σαμαρά ως προς την τιμολόγηση των φαρμάκων της, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καλεί παράλληλα τον πρωθυπουργό να ζητήσει από τους συνεργάτες του να σταματήσουν τις απειλές που εξαπολύουν στη Δικαιοσύνη "και να την αφήσουν απερίσπαστη να διαλευκάνει το σκάνδαλο".

Ν.Δ.: Ταφόπλακα στη σκευωρία

"Το να εμπλέκεται ο υπουργός Εξωτερικών σε... μετάφραση εγγράφου από τη Μεταφραστική Υπηρεσία συνιστά απύθμενη φαιδρότητα" σχολίασε ο Νίκος Δένδιας. "Όσο και να παραποιεί την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κοντά η ώρα που δικαστές θα τη διαβάσουν, θα την αξιολογήσουν και θα κρίνουν αυτούς που με μεθόδους Ρασπούτιν ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο μην ελέγχοντας τους ιατρούς και στοχοποιώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους" σημείωσε η Ν.Δ. κάνοντας λόγο για "ταφόπλακα" στη σκευωρία του "Ρασπούτιν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL