Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Αυτοί με τη λίστα Πέτσα κι εμείς με τους αναγνώστες μας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτοί με τη λίστα Πέτσα κι εμείς με τους αναγνώστες μας

Ti ήταν η καμπάνια «Μένουμε σπίτι» και γιατί πληρώθηκαν τα ΜΜΕ; Ήταν χρήματα για να εμπεδώσει η κοινή γνώμη την αναγκαιότητα να συμμορφωθεί στη νομική αναγκαστικότητα των περιοριστικών μέτρων ή ήταν απλώς μια αφορμή να ενισχυθούν τα ΜΜΕ εν μέσω της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης;

Ας μη γελιόμαστε. Τα χρήματα της λίστας Πέτσα ήταν μια έμμεση ενίσχυση στον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό. Και ώς έναν βαθμό καλώς υπήρξε αυτή η ενίσχυση, όπως θα έπρεπε αντίστοιχα να στηριχθούν και άλλοι παραγωγικοί τομείς.

Το θέμα δεν ήταν λοιπόν το γιατί η κυβέρνηση έδωσε κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ, αλλά τα κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η κατανομή των χρηματικών ποσών. Κριτήρια αμιγώς πολιτικά, που μοίρασαν απλόχερα χρήμα σε υμνητές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μοίρασαν ψίχουλα ή και απέκλεισαν αντιπολιτευτικά μέσα. Κριτήρια αμιγώς πολιτικά, που εξασφάλισαν σε φίλια προς την κυβέρνηση μέσα τη βιωσιμότητα για σημαντικό χρονικό ορίζοντα και άφησαν τα αντιπολιτευόμενα να δίνουν τη μάχη της επιβίωσης μέρα με τη μέρα. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια.

Εφημερίδες όπως ο "Φιλελεύθερος" και ιστοσελίδες όπως το Liberal.gr, χάρη στη γαλαντομία του Μαξίμου, απέκτησαν πολύτιμη ρευστότητα για τα επόμενα δύσκολα για τον Τύπο χρόνια, την ώρα που τα αντιπολιτευόμενα μέσα θα παλεύουν να κρατηθούν ζωντανά. Αυτή, δυστυχώς, είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Ας την αντιληφθούμε και ας τη συνειδητοποιήσουμε, γιατί με αυτή την πραγματικότητα θα πορευτούμε τα χρόνια της ύφεσης που απειλητικά στέκονται μπροστά μας και μας περιμένουν. Εγκλωβισμένοι στην οικονομική στενότητα και τη μιντιακή δικτατορία μονοφωνικών και εξαγορασμένων ΜΜΕ, που δεν θα λένε και δεν θα γράφουν λέξη για τα «σκόιλ ελικικού», για τον σκανδαλώδη χορό των απευθείας αναθέσεων, για τις άθλιες ΠΝΠ, για τις πανάκριβες γελοιότητες του δημάρχου της πρωτεύουσας, για τις απολύσεις, για το χαμένο δώρο Πάσχα και ό,τι άλλο λεκιάζει τη βιτρίνα του επιτελικού κράτους που τα χρηματοδοτεί.

Και κάπου στην άκρη, κάποιες μικρές αλλά ελεύθερες φωνές που δίνουν την καθημερινή τους μάχη για πραγματική και ακηδεμόνευτη ενημέρωση, μια άνιση μάχη επιβίωσης, και καλούν τον πολίτη να τις στηρίξει. Γιατί το να περιγράφεις και να διαμαρτύρεσαι για τη μιντιακή μονοκρατορία της Ν.Δ. δεν αρκεί αν δεν στηρίζεις έμπρακτα τα μέσα που αγωνίζονται να σπάσουν το μονοφωνικό τείχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη που σε προσβάλλει και σε ενοχλεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL