Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / 30 Ιουνίου... Ημέρα τρόμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / 30 Ιουνίου... Ημέρα τρόμου

Για όσους δεν το κατάλαβαν από σήμερα όλα επιστρέφουν στην κανονικότητα. Τι και αν η επιχείρησή σου, το μαγαζί σου, το γραφείο σου έκλεισε για μήνες και οι τζίροι είναι σχεδόν μηδενικοί; Από σήμερα πληρώνεις κανονικά. Φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Θα μου πείτε, ο Μητσοτάκης βγήκε πριν 20 ημέρες στη Βουλή και είπε:

«... οι οφειλές από Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο που έχουν ανασταλεί θα αποτελέσουν ένα ξεχωριστό σύνολο, που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο. Και μάλιστα από το 2021.

- Θεσπίζεται ειδική ρύθμιση 12 άτοκων δόσεων ή 24 δόσεων με μειωμένο επιτόκιο για τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές που συσσωρεύτηκαν από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο λόγω των αναστολών λειτουργίας επιχειρήσεων στο πλαίσιο του lockdown".

(Capital.gr, Παρασκευή, 12 Ιουν. 2020, 11.11 π.μ. Απάντηση Κ. Μητσοτάκη σε επίκαιρη ερώτηση Αλ. Τσίπρα)

Ε και; Ούτε υπουργική απόφαση βγήκε. Ούτε καν εγκύκλιος. Αυτά για τις φορολογικές υποχρεώσεις. Σιωπή... Και αύριο διά του TAXIS καλούνται να πληρώσουν όσοι π.χ. έχουν ρύθμιση 120 δόσεων ή ρυθμίσεις 12 ή 24 δόσεων από ΦΠΑ ή άλλους φόρους κα-νο-νι-κό-τα-τα.

Τα δοσολόγια στο ΤΑΧΙS είναι σαφή:

- Μια (1) δόση 30 Ιουνίου.

- Μια (1) δόση 31 Ιουλίου.

- Τρεις (3)! δόσεις 31 Αυγούστου.

- Δύο (2) δόσεις 30 Σεπτεμβρίου.

Πού είναι λοιπόν οι πρωθυπουργικές υποσχέσεις; Τις πήρε το ποτάμι; Ή ο Σταϊκούρας είδε την κατάρρευση των δημοσίων εσόδων και ανέκρουσε πρύμναν; Αλλά αυτός που είναι τρισχειρότερος ως προς τη μεθόδευση είναι ο υπ. Εργασίας Γ. Βρούτσης. Τουλάχιστον ο Σταϊκούρας έκανε το κορόιδο. Ο Βρούτσης όμως διοχέτευσε «ρεπορτάζ» που... θύμιζε ότι 30 Ιουνίου πληρώνουν όλοι (του λείπουν πολλά στον ΕΦΚΑ και η πενία τέχνας κατεργάζεται…). Τα αποδέχεται αυτά ο Κυρ. Μητσοτάκης; Γίνονται εν γνώσει του ή τον δουλεύουν οι υπουργοί του;

Βεβαίως, κάποιος... ξύπνιος μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτά που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός αφορούν φορολογικές υποχρεώσεις που γεννήθηκαν κατά την περίοδο του lockdown. Εδώ, βεβαίως, γελάνε. Γιατί την περίοδο αυτή. με μηδενικούς τζίρους. δεν γεννήθηκε καμιά ή απειροελάχιστες υποχρεώσεις. Άρα δώρον άδωρον...

Αύριο όμως θα υπάρχει και συνέχεια, γιατί το αλαλούμ δεν αφορά μόνο τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...».

Ες αύριον...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL