Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Θερμή υποδοχή του Αλ. Τσίπρα από εκατοντάδες πολίτες στο Μεσολόγγι / Αλέξης Τσίπρας: Μαφιόζικες πρακτικές Μητσοτάκη για να κρύψει το μοναδικό σκάνδαλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θερμή υποδοχή του Αλ. Τσίπρα από εκατοντάδες πολίτες στο Μεσολόγγι / Αλέξης Τσίπρας: Μαφιόζικες πρακτικές Μητσοτάκη για να κρύψει το μοναδικό σκάνδαλο

"Ο πρωθυπουργός ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων, για να κρύψει το ένα και μοναδικό σκάνδαλο. Το μεγάλο σκάνδαλο στη χώρα είναι ότι παρέλαβε 37 δισεκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μια εφιαλτική προοπτική" κατήγγειλε από τον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την επιχείρηση αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε χθες τις περιοδείες του και την αδιαμεσολάβητη επαφή του με πολίτες, επαγγελματίες και εργαζόμενους στην Αιτωλοακαρνανία. Με πρώτο σταθμό το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και τον Κήπο των Ηρώων, όπου κατέθεσε στεφάνι εν μέσω θερμής υποδοχής από εκατοντάδες πολίτες, μετέφερε την εικόνα που παίρνει από όλες τις περιοδείες:

"Η οικονομία βρίσκεται ξανά, δυστυχώς, σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια. Ο κόσμος της εργασίας, ο κόσμος της παραγωγής, οι άνθρωποι της δημιουργίας, του μόχθου βρίσκονται άλλη μια φορά απέναντι στο φάσμα μιας βαθιάς ύφεσης και χωρίς ουσιαστική προστασία από την Πολιτεία".

Ύφεση ύστερα από δώδεκα τρίμηνα ανάπτυξης

Στο στόχαστρο του Αλ. Τσίπρα βρέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης. "Πήρε μια οικονομία που έτρεχε με υψηλούς, σχετικά, ρυθμούς ανάπτυξης και μέσα σε τέσσερις μήνες, πριν έρθει η πανδημία, από τον Οκτώβρη του 2019 την βύθισε στην ύφεση" υπογράμμισε εκφράζοντας την ανησυχία του πως, εξαιτίας της αδράνειας για ουσιαστική παρέμβαση για τη ρευστότητα και την στήριξη επιχειρήσεων και εργασίας, "η χώρα συνολικά βρίσκεται μπροστά σε μια εφιαλτική προοπτική".

"Φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος των τελευταίων ετών και πολύ φοβάμαι ότι σε πέντε μόλις μήνες καταστρέφονται όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα πέντε χρόνια για να βγούμε από την κρίση" πρόσθεσε.

"Είχαμε δώδεκα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξη. Ήρθε ο κ. Μητσοτάκης και είπε ότι είναι δεν είναι αρκετά αυτά, εγώ μπορώ να τα κάνω καλύτερα και θα φέρω πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στη χώρα. Ανέλαβε και μέσα σε τέσσερις μήνες, αντί να φέρει ανάπτυξη 4%, έφερε ύφεση" είπε χαρακτηριστικά.

Προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα

"Βλέποντας αυτή την εξέλιξη προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων" επισήμανε. Μάλιστα, αργότερα, συνομιλώντας με ελαιοπαραγωγούς στο Χαλίκι Αιτωλοακαρνανίας, κάποιος τον ρώτησε εάν βλέπει πρόωρες εκλογές.

"Αυτό που ξέρω είναι ότι, βλέποντας τα αποτελέσματά τους στην οικονομία, βλέποντας τη διάλυση που έχουν επιφέρει και τον σκληρό χειμώνα που έρχεται, είναι πολύ πιθανόν να επιχειρήσουν να αποδράσουν. Να αλλάξουν την ατζέντα από τη συζήτηση κατασκευάζοντας σκάνδαλα για να κρύψουν τα δικά τους, για να φέρουν την ατζέντα εκεί που θέλουν" ήταν η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει λύση στα πραγματικά προβλήματα. Θέλει να συζητάμε για άλλα" τόνισε επισημαίνοντας πως τα μεγάλα προβλήματα και πραγματικά προβλήματα είναι αν "θα μπορέσουμε να δώσουμε προοπτική και στήριξη στους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής". "Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε" συμπλήρωσε.

Σπαταλάει χωρίς να στηρίζει εργαζόμενους - επιχειρήσεις

Αναφερόμενος στο "μαξιλάρι" των 37 δισ. κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως "σπαταλάει τα χρήματα αυτά χωρίς όμως να στηρίζει ούτε τους εργαζόμενους ούτε τους επιχειρηματίες ούτε τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας".

"Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Και σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που αφορά τη ζωή, το αύριο, την προοπτική της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων θα κληθεί να δώσει απαντήσεις" τόνισε εκφράζοντας την αισιοδοξία που έχει αποκομίσει από την επαφή με τους πολίτες πως "οι απαντήσεις αυτές θα έχουν και συγκεκριμένο διά ταύτα".

Μαζί θα ανιχνεύσουμε τη διέξοδο

"Μπορεί ο ελληνικός λαός να ξεγελάστηκε με τις καλύτερες ημέρες που υποσχέθηκε (σ.σ.: ο κ. Μητσοτάκης), όμως οι μέρες, αντί για καλύτερες, γίνονται δυσοίωνες και ο κόσμος του μόχθου και τη δημιουργίας και της επιχειρηματικότητας θέλει διέξοδο και προοπτική στη ζωή του. Και αυτή τη διέξοδο θα την ανιχνεύσουμε μαζί" υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Όπως καταφέραμε με πολλές μεγάλες δυσκολίες και θυσίες να ξαναβάλουμε τη χώρα στον σωστό δρόμο, είμαστε έτοιμοι και τώρα να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε σχέδιο, που αφορά τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, αφορά τις δυνάμεις της εργασίας και τις δυνάμεις της παραγωγής" είπε αναφερόμενος στην απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε ένα ευρώ στον κόσμο της παραγωγής

Εξέφρασε δε την άποψη ότι μπορούν να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις, παρά τα μεγάλα λάθη. "Μπορούμε τουλάχιστον να αποτρέψουμε την καταστροφή, να αποτρέψουμε τη βαθιά ύφεση και να στηρίξουμε -γιατί υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες- αυτούς που έχουν ανάγκη, αυτούς που παράγουν, αυτούς που μπορούν να κινήσουν την αγορά" τόνισε.

Συνοψίζοντας την εικόνα που του έχουν μεταφέρει οι παραγωγοί και οι αγρότες είπε: "Μένω πραγματικά άναυδος όταν μαθαίνω ότι ο κόσμος της παραγωγής, οι αγρότες, δεν στηρίχτηκαν ούτε με ένα ευρώ μετά την πανδημία" είπε σημειώνοντας ότι είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής. "Η δυνατότητα να στηριχθεί στο άμεσο διάστημα ο παραγωγός υπάρχει" υπογράμμισε.

Με τους αλιείς της λιμνοθάλασσας

Ο Αλ. Τσίπρας νωρίτερα είχε βρεθεί με αλιείς της λιμνοθάλασσας στην Κλείσοβα, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι δεν έχουν λάβει οικονομικές αποζημιώσεις καθώς εξαιρούνται από το καθεστώς αποζημιώσεων.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο το κινηματογραφικό τοπίο στις πελάδες της λιμνοθάλασσας, που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το κέρασμα με το μοναδικής ποιότητας αβγοτάραχο, καθώς και οι δυο γιαγιάδες που ζήτησαν να φωτογραφηθούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να κρύβουν την συγκίνησή τους.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL