Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Πέτσα… τους ξεμπρόστιασε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Πέτσα… τους ξεμπρόστιασε

Ακολούθησαν μεγαλοδημοσιογράφοι και πολιτικοί που δεν έχασαν ευκαιρία να επιτεθούν με απίστευτες χυδαιότητες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Η ΕΣΗΕΑ έσπευσε μέσα σε λίγες ώρες να καταγγείλει –ενώ για πιο σοβαρά ζητήματα κοιμάται- το διασυρμό των δημοσιογράφων και την επόμενη μέρα ακολούθησε η ΠΟΕΣΥ. Την ίδια ώρα στο διαδίκτυο πήραν φωτιά τα πληκτρολόγια με σφοδρές αντιπαραθέσεις υπέρμαχων και πολέμιων του βίντεο.  Η ουσία όμως είναι ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις το αποτέλεσμα έκρινε την επιτυχία.

140.000 προβολές στο youtube και 280.000 στο facebook ως τώρα, αποδεικνύουν την θεαματική απήχηση που είχε το μήνυμα του στον κόσμο και τελικά πέτυχε τον σκοπό του, που ήταν να στηλιτεύσει την αθρόα αδιαφανή χρηματοδότηση των μίντια με αντάλλαγμα τον μόνιμο θαυμασμό και την απόλυτη συναίνεση στην πολιτική και τα έργα της κυβέρνησης Μητσοτάκης,

Παρόλο που δεν θεωρώ ότι ταυτίστηκε κάποιος εργάτης της ενημέρωσης με τους καλοταϊσμένους τηλεδημοσιογράφους που στηλίτευε το σποτ, ωστόσο θα μπορούσε να έχει περάσει το μήνυμα του, με πιο ξεκάθαρο τρόπο, ώστε να γίνεται εξαρχής σαφές και οπτικοποιημένα σε ποιους αναφέρεται. 

Ωστόσο οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι αποτελεί μια τεράστια επιτυχία και επέφερε ένα γερό χτύπημα στο μιντιακό σύστημα και την αγαστή σχέση του με το λόμπι συγκεκριμένων επιχειρηματιών και πολιτικών που νομίζουν ότι μπορούν να χειρίζονται και να χαλιναγωγούν την κοινή γνώμη και τις απόψεις των πολιτών.

Το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε δύο ζητήματα: Πρώτον πέτυχε να ξεμπροστιάσει αυτή τη συνομοταξία και την αγαστή συνεργασία συγκεκριμένων καναλαρχών, μιντιοκρατόρων με πολιτικούς που ευνοούν τα συμφέροντά τους.

Παράλληλα, το αντισύριζα μέτωπο έδειξε πόσο σταθερά στοχοπροσηλωμένο είναι διότι «χτύπησε» με μανία, εκδικητικότητα και απίστευτη χυδαιότητα το κόμμα της Αριστεράς που τόλμησε να τα βάλει με τα συστημικά Μέσα.  Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Γεννηματά, Κύρτσου, Άδωνι Γεωργιάδη. Μέχρι και για "παρακράτος" τόλμησε να μιλήσει ο Μ. Βορίδης!

Το δεύτερο που πέτυχε το βίντεο ήταν να δείξει για άλλη μια φορά, πως ο κόσμος δεν ταυτίζεται με τους μεγαλοδημοσιογράφους. Για την ακρίβεια, όχι απλά δεν ταυτίζεται, αλλά τους σιχαίνεται. Απέδειξε ότι όσο κάποιοι επιμένουν να βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με τον τρόπο που εκείνοι θέλουν να σκεφθεί, ο κόσμος αντιδρά.

Τέλος το βίντεο απέδειξε την απόσταση που έχουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι από το «κοινό» τους, όπως καταγράφεται σε πλείστες έρευνες για την καταρρακωμένη αξιοπιστία των μίντια στην χώρα μας. Αποτυπώθηκε για άλλη μια φορά ότι υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα γιατί οι συγκεκριμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, δεν μπορούν να κρύψουν τις αγαστές σχέσεις τους με το σύστημα εξουσίας που ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας.

Οι πολίτες για το λόγο αυτό ουδέποτε θα ταυτιστούν μαζί τους, γιατί η σχέση διαμεσολάβησης που υπηρετούν οι αυλοκόλακες είναι ακραία εξουσιαστική και αντίθετη με τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Παρόλο που το μιντιακό σύστημα μέσω των μεγαλοδημοσιογράφων επηρεάζει και συχνά καθοδηγεί την κοινή γνώμη (π.χ. η πολεμική στη Συμφωνία των Πρεσπών) οι πολίτες όχι μόνο δεν ταυτίζονται με αυτούς, αλλά δεν τους επιτρέπουν να μιλούν εξ ονόματός τους (π.χ. δημοψήφισμα). Αυτή η αντιφατικότητα αξίζει κοινωνικής μελέτης και περαιτέρω διερεύνησης.

Το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έδειξαν δημοσκοπήσεις σε δεξιά σάιτ (και όχι της ΑΥΓΗΣ) ανέδειξε ότι το σύνθημα που φώναζε ο κόσμος στο μετρό το 2011: «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» είναι επίκαιρο για πάνω από 10 χρόνια. Και αυτό κάτι σημαίνει.

Αντί κάποιοι να κωφεύουν θα πρέπει να δουν πως θα πολεμήσουν το συγκεκριμένο σύστημα διαπλοκής που επιζητά μόνο χειραγωγούμενες συνειδήσεις, ώστε να αλλάξει.

https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1274206631438540801?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/GKoumoutsakos/status/1274212468198379520?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/FofiGennimata/status/1274265011834310656?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/christidisp/status/1274091936291475456?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/LKleitou/status/1274204978912124928?ref_src=twsrc^tfw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL