Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Οι διαγωνισμοί έγιναν αναθέσεις και η ενημέρωση παραπλάνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι διαγωνισμοί έγιναν αναθέσεις και η ενημέρωση παραπλάνηση

ΤΕΛΙΚΑ ο κορωνοϊός μπορεί να ταλαιπώρησε τους Έλληνες πολίτες και την οικονομία, αλλά προσέφερε μεγάλες ευκαιρίες στο σύστημα Μητσοτάκη. Το δημόσιο χρήμα μοιράζεται σε φίλους και χορηγούς με φωτογραφικούς όρους, δηλαδή με αναθέσεις. Το σκάνδαλο Πέτσα με τη «μυστική» διανομή 20 εκατομμυρίων ευρώ σε ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» δεν ήταν η εξαίρεση, είναι ο κανόνας. Εξ ου και η σιωπή του πρωθυπουργού!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ μαθαίνουμε πως την ίδια συνταγή χρησιμοποίησε και ο δήμαρχος της Αθήνας για το περιβόητο σχέδιο ανάπλασης του κέντρου της πρωτεύουσας. Είχαμε ακούσει ότι η πρόθεση ήταν, τους θερινούς μήνες που περιορίζεται η κίνηση στους δρόμους, να γίνει μια πιλοτική εφαρμογή ρύθμισης της κυκλοφορίας για να διαπιστωθεί αν το σχέδιο μπορεί να γίνει αποδεκτό προς όφελος όλων.

ΟΠΟΥ «όλοι» είναι οι πολίτες επισκέπτες, οι επιβάτες μαζικών μέσων μεταφοράς, οδηγοί Ι.Χ. που κάνουν χρήση του οδικού δικτύου, μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, έμποροι και καταστηματάρχες. Υπάρχει πουθενά στο σχέδιο δημόσια διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς όταν, μετά τη δοκιμαστική περίοδο, το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει, ανάλογα με τα συμπεράσματα, πώς και σε ποιον βαθμό θα γίνουν οι μεταβολές της ανάπλασης;

ΟΠΩΣ αποκάλυψε ο Κ. Αλεξίου, δημοτικός σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης», όταν ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης πέρασε την πρόταση αυτή από το δημοτικό συμβούλιο, ενημέρωσε ότι το κόστος για την περίοδο της δοκιμασίας θα είναι μόνο 50.000 ευρώ. Και στη συνέχεια, αφού είχε αποσπάσει την έγκριση, το κόστος ήδη ξεπερνάει τα 2.000.000!

ΣΤΟΥΣ υπό ανάπλαση χώρους θα τοποθετηθούν τώρα 225 υψηλόκορμοι φοίνικες των 1.700 ευρώ ο καθένας, ουασιγκτόνιοι φοίνικες με 3.200 ευρώ, 38 ψευδοπιπεριές με 350 ευρώ, αλλά και 12.000 θάμνοι. Επίσης θα τοποθετηθούν παγκάκια - ζαρντινιέρες των 5.700 ευρώ έκαστο!

ΚΑΙ ΑΝ το έργο δεν εγκριθεί; Τι θα γίνουν οι φοίνικες, οι πιπεριές και τα παγκάκια; Λάθος ερώτηση. Το έργο έχει «εγκριθεί» πριν καν ανακοινωθεί, όπως τα έργα - αναθέσεις του Βρούτση, της Κεραμέως, του Μηταράκη, του Θεοδωρικάκου, του Πέτσα και όλων όσοι χειρίζονται δημόσιο χρήμα στην περίοδο της ηγεμονίας των Μητσοτάκηδων.

ΕΙΧΑΝ προετοιμαστεί από καιρό. Είναι χαρακτηριστική η ιστορία που δημοσιοποίησε η δημοσιογράφος Λώρη Κέζα, πολιτική συντάκτης στα “ΝΕΑ”, και αναρτήθηκε πρόσφατα στο tvxs. Διαβάστε: «Όταν έφυγα από την εφημερίδα, πριν από τριάμισι χρόνια, είχα μια συνάντηση με πολιτικό πρόσωπο της τότε αντιπολίτευσης, της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ζήτησα τη συνάντηση, μου τη ζήτησαν και τούτο έχει σημασία. Διερευνήσαμε την προοπτική να ασχοληθώ επαγγελματικά με το κόμμα. Μέλος δεν ήμουν, φιλικά προσκείμενη δεν ήμουν αλλά μπορούσα, μου είπαν, να προσφέρω.

ΚΑΠΟΙΑ στιγμή, ύστερα από συσκέψεις και προτάσεις, έθεσα ζήτημα μισθού. Αστείο. «Όταν θα έρθουμε στα πράγματα, θα τα κανονίσουμε». «Όταν έρθετε στα πράγματα, θα διορίσετε τα ανίψια σας» είπα κοιτάζοντας στα μάτια το πολιτικό πρόσωπο.

ΑΝΕΦΕΡΑ το περιστατικό σε γόνο του κόμματος. Δεν έχει σημασία το όνομα, αν και όλοι το ξέρετε. «Στη Νέα Δημοκρατία δεν θα σταθείς ποτέ, εμείς είμαστε οικογένεια». Μια κουβέντα της στιγμής, απλή, αληθινή και απολύτως διαφωτιστική για τη δημόσια ζωή στην Ελλάδα».

ΔΕΝ ντρέπονται, δεν κοκκινίζουν, κανείς δεν τους σταματά. Ελέγχουν πλέον ασφυκτικά όλες τις εξουσίες και καθορίζουν ποια θέματα επιτρέπονται στη δημόσια συζήτηση κυρίως μέσω των τηλεοπτικών σταθμών, που έχουν μετατραπεί σε εργαλεία χειραγώγησης και παραπλάνησης.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ σχέδιο και, πολύ περισσότερο, όραμα για την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών και της χώρας. Δείτε για παράδειγμα τις μεταρρυθμίσεις που εισηγήθηκε με την έγκριση του πρωθυπουργού η υπουργός Θρησκευμάτων και ολίγον Παιδείας. Τέρμα η Κοινωνιολογία, τέρμα η Φυσική Αγωγή, τα καλλιτεχνικά και η Μουσική. Ευτυχώς ακόμα δεν καταργήθηκαν η Φυσική και η Χημεία ως αθεϊστικές επιστήμες!

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ είναι να προετοιμάσουν μια νέα γενιά υπάκουων υπηκόων σε πάσης φύσεως άρχοντες. Υπηκόων που δεν κάνουν χρήση της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Υπηκόων με υποχρεώσεις χωρίς δικαιώματα. Υπηκόων που θα παραχωρούν δημοκρατικές ελευθερίες αφού δεν κάνουν χρήση τους, στις υποσχέσεις για νόμο και τάξη.

ΕΙΝΑΙ δυνατόν; Εξαρτάται. Εξαρτάται από την αντίσταση των πολιτών στην επιχειρούμενη δημοκρατική εκτροπή. Εξαρτάται από το θάρρος και τον πατριωτισμό των ανθρώπων της διανόησης, των επιστημών, της εργασίας, των γραμμάτων και των τεχνών. Εξαρτάται από όλους όσοι αγαπάνε πραγματικά την πατρίδα τους.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL