Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η αποδόμηση του Μωυσέως

ICON

Πληροφορούμαστε από φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες ότι ο Κ. Μητσοτάκης, «μιλώντας σε συνεργάτες του», κλώτσησε το ντενεκεδάκι του ανασχηματισμού λίγο πιο πέρα.

 Κι έτσι ο ανασχηματισμός, τον οποίο έχουν ήδη προαναγγείλει ο Γεραπετρίτης, ο Πέτσας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα γίνει αργότερα. Εκτός και αν δεν γίνει.

Σε απλά λόγια, οι «διορθωτικές κινήσεις» που κρίθηκαν αναγκαίες προκάλεσαν αφόρητες γκρίνιες στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Και προφανώς οι υπουργοί που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων, όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και αρκετοί άλλοι, τώρα αντιδρούν και αρνούνται να παίξουν τον ρόλο της Ιφιγένειας.

Αυτό είναι προφανώς που οδήγησε τον Κ. Μητσοτάκη να μαζέψει τη συζήτηση περί ανασχηματισμού «μιλώντας σε συνεργάτες του». Προφανώς εκτιμά ότι του κοστίζει λιγότερο να διαχειριστεί τα βαρίδια όσο αντέξει, παρά να τα θυσιάσει για να σωθεί ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, οι προβλέψεις για την ύφεση που έρχεται το β’ εξάμηνο του 2020 είναι τόσο τρομακτικές, ώστε να μην μπορούν να κρυφτούν πίσω από συνεντεύξεις Τύπου στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Οι τράπεζες δεν δίνουν τη ρευστότητα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση. Οι επιχειρήσεις γυρίζουν την πλάτη στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» γιατί προτιμούν να απολύουν. Ο τουρισμός αναμένει πτώση έως και 70% και μάλιστα σε περιοχές που αποτελεί το 99% της τοπικής οικονομίας.

Οι φωνές απόγνωσης από τους μικρομεσαίους διαπερνούν το τείχος σιωπής των ΜΜΕ. Και η ιστορία με τη «λίστα Πέτσα» εξελίσσεται σε διασυρμό.

Είναι προφανές ότι ο Μωυσής αποδομείται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς. Και ακόμα η κοινωνία δεν έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τα δύσκολα. Είμαστε ακόμα στην αρχή.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις