Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ύφεση is a state of mind

Απ’ ό,τι φαίνεται, τελειώνουν τα ψέματα και το παραμύθι με τον Μωυσή, τον Ηρακλή και τα ηλιοβασιλέματα στη Σαντορίνη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η ύφεση για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 θα είναι της τάξης του 10%..

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η ύφεση για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 θα είναι της τάξης του 10% - κι αυτό σημαίνει κλειστά μαγαζιά, κλειστές επιχειρήσεις και κόσμο που χάνει τη δουλειά του.

Και είναι ακόμα χειρότερο για μια κοινωνία που μάτωσε δέκα χρόνια για να σταθεί στα πόδια της και τώρα βλέπει το έδαφος να ανοίγει ξανά για να την καταπιεί.

Και, στις συνθήκες αυτές, έχουμε μια κυβέρνηση που παριστάνει ότι καμία κρίση δεν υπάρχει, ότι η οικονομία έχει επανεκκινήσει κι ότι όλοι ευχαριστούν τον Θεό που πρωθυπουργός μας είναι ο Μητσοτάκης.

Τα ΜΜΕ ασχολούνται μόνο με εγκλήματα και κάνουν πού και πού ένα διάλειμμα για να μας ενημερώσουν για το πόσο αισιόδοξα είναι τα πράγματα στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις που έχουν μπει στο πρόγραμμα ρευστότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι τράπεζες έχουν πάρει 20 δισ. και έχουν δανείσει μόνο τα 3,5, κι αυτά σε δικούς τους, και ο πρωθυπουργός παρακαλάει δημοσίως τους εργοδότες να μην το παρακάνουν με τις απολύσεις.

Το οικονομικό επιτελείο, που αρκετές φορές εκτέθηκε το προηγούμενο διάστημα αναθεωρώντας τις προβλέψεις του ανά διήμερο, εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι τα δύο επόμενα τρίμηνα θα καλπάσουμε προς την ανάπτυξη. Είμαστε σίγουροι.

Αυτά είναι πάνω - κάτω τα νέα. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε όμως.

Τα φώτα στο πλοίο είναι αναμμένα και οι ορχήστρες παίζουν. Μην σκοτίζεστε με δυσάρεστες σκέψεις.

Ύφεση is a state of mind.

 

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο