Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C26.6°C
1 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C26.5°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 33%
Τα ΜΜΕ να πουν τι εισέπραξαν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα ΜΜΕ να πουν τι εισέπραξαν

Γιατί τα 20 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν είναι δημόσιο χρήμα. Και καμία κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να δαπανά ένα τέτοιο ποσό χωρίς να εξηγεί πώς ακριβώς μοιράστηκε και με ποια κριτήρια.

Οι διάφορες ακροβασίες του Στ. Πέτσα και οι δικαιολογίες που επικαλείται για να μην δημοσιοποιήσει τα ποσά εκθέτουν τον ίδιο και την κυβέρνηση και επιβεβαιώνουν αυτό που καταλαβαίνει όλος ο κόσμος: ότι τα χρήματα αυτά έχουν μοιραστεί με πολιτικούς και πελατειακούς όρους, ως ρουσφέτι σε ΜΜΕ -υπαρκτά και ανύπαρκτα- και σε επιχειρηματίες που διάκεινται φιλικά προς την κυβέρνηση.

Σε μια εποχή που η διαφήμιση στα ΜΜΕ είναι στο ναδίρ, αυτό συνιστά συνειδητή επιλογή για το ποια μέσα θα πάρουν οξυγόνο και ποια θα οδηγηθούν στην ασφυξία. Κι αυτό είναι μια βρόμικη κίνηση.

Πρώτον, γιατί χτυπάει ευθέως τη δημοκρατία και την πολυφωνία του Τύπου. Και δεύτερον, γιατί βρομάει διαπλοκή και μίζες. Όπως παλιότερα τα διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Απέναντι σ’ αυτή την άθλια κυβερνητική πρακτική, τα ίδια τα ΜΜΕ οφείλουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και να υπερασπιστούν το κύρος της ενημέρωσης. Να βγουν και να πουν τι ποσό έχουν εισπράξει από τα 20 εκατομμύρια της περίφημης καμπάνιας. Η «Αυγή» (καθημερινή έκδοση, κυριακάτικη έκδοση και ιστοσελίδα) πήρε συνολική διαφήμιση ύψους 12.000 ευρώ. Άλλα 5.000 ευρώ πήρε ο ραδιοφωνικός σταθμός 105,5 Στο Κόκκινο. Κάποια ΜΜΕ που έχουν καθαρή τη συνείδησή τους, έχουν δηλώσει επίσης τα ποσά που εισέπραξαν. Καλό θα είναι να το κάνουν όλα, ώστε να κρίνει ο κόσμος.

Γιατί όσο αυτό μένει στην ομίχλη, δικαίως πλανάται η αίσθηση τα ποσά ποικίλλουν όχι ανάλογα με κάποια αντικειμενικά κριτήρια, αλλά ανάλογα με το τι δουλειές έχει ο καθένας με την κυβέρνηση ή πόσο διατεθειμένος είναι να κατεβάζει λιβανωτούς για τον «Μωυσή». Κι αυτό -επαναλαμβάνουμε- είναι σκάνδαλο. Σκάνδαλο οικονομικό, πολιτικό και ηθικό.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΚΕΡΗΣ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL