Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέτσας χωρίς τσίπα

Ο κ. Πέτσας μας διαβεβαιώνει ότι τα 20 εκατομμύρια του «Μένουμε Σπίτι» μοιράστηκαν ορθολογικά και με κριτήριο τον σεβασμό κάθε μέσου στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Μπράβο. Ας δώσει λοιπόν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και ας το υποστηρίξει μετά.

Χωρίς στοιχεία τι ακριβώς θέλει να κάνουμε; Να βασιστούμε στον λόγο της τιμής του;

Το ανησυχητικό είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν καταβάλλει την παραμικρή προσπάθεια να φαίνεται τίμια, σαν τη γυναίκα του Καίσαρα. Όπως με τα Σκόιλ Ελικικού του Βρούτση, από τη στιγμή που έκλεισε η δουλειά κατεβάζουν το κεφάλι και περιμένουν να σταματήσει το κράξιμο. Και φυσικά είναι πολλαπλώς εκτεθειμένοι.

Πρώτον, επειδή αρνούνται να δώσουν λογαριασμό για 20 εκατομμύρια δημοσίου χρήματος. Δεν ξέρουμε ούτε πού κατέληξαν, ούτε αν μοιράστηκαν δίκαια, ούτε αν έφτασαν όλα στον προορισμό τους.

Δεύτερον, επειδή ορκίζονται ότι δεν υπήρξαν αποκλεισμοί με πολιτικά κριτήρια όταν, στην ίδια πρόταση, μας εξηγούν πως μια εφημερίδα αποκλείστηκε ακριβώς με πολιτικά κριτήρια. Λένε ξεκάθαρα ότι το ρεπορτάζ και το περιεχόμενό της δεν άρεσαν στον Πέτσα και στην κυβέρνηση.

Τρίτον, επειδή δεν οφείλουν μόνο να εξηγήσουν γιατί κάποιοι που δεν τους άρεσαν αποκλείστηκαν ή πήραν ελάχιστα. Πρέπει να μας πουν και πόσα έδωσαν σε αυτούς που τους αρέσουν. Εκεί είναι το ψητό.

Αυτό το στυλάκι «κάνω ό,τι γουστάρω και δεν σας δίνω λογαριασμό» είναι μια στάση βαθύτατα προσβλητική για την κοινή γνώμη.

Είναι επίσης ομολογία ενοχής. Και δεν θα πάει καλά. Όταν ο κόσμος βαρεθεί να βλέπει τους Πέτσες να υποτιμούν έτσι αναίσχυντα τη νοημοσύνη του, τότε αυτά θα πληρωθούν.

Εδώ θα είμαστε.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο