Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C25.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.1°C28.8°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Πέτσας χωρίς τσίπα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέτσας χωρίς τσίπα

Χωρίς στοιχεία τι ακριβώς θέλει να κάνουμε; Να βασιστούμε στον λόγο της τιμής του;

Το ανησυχητικό είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν καταβάλλει την παραμικρή προσπάθεια να φαίνεται τίμια, σαν τη γυναίκα του Καίσαρα. Όπως με τα Σκόιλ Ελικικού του Βρούτση, από τη στιγμή που έκλεισε η δουλειά κατεβάζουν το κεφάλι και περιμένουν να σταματήσει το κράξιμο. Και φυσικά είναι πολλαπλώς εκτεθειμένοι.

Πρώτον, επειδή αρνούνται να δώσουν λογαριασμό για 20 εκατομμύρια δημοσίου χρήματος. Δεν ξέρουμε ούτε πού κατέληξαν, ούτε αν μοιράστηκαν δίκαια, ούτε αν έφτασαν όλα στον προορισμό τους.

Δεύτερον, επειδή ορκίζονται ότι δεν υπήρξαν αποκλεισμοί με πολιτικά κριτήρια όταν, στην ίδια πρόταση, μας εξηγούν πως μια εφημερίδα αποκλείστηκε ακριβώς με πολιτικά κριτήρια. Λένε ξεκάθαρα ότι το ρεπορτάζ και το περιεχόμενό της δεν άρεσαν στον Πέτσα και στην κυβέρνηση.

Τρίτον, επειδή δεν οφείλουν μόνο να εξηγήσουν γιατί κάποιοι που δεν τους άρεσαν αποκλείστηκαν ή πήραν ελάχιστα. Πρέπει να μας πουν και πόσα έδωσαν σε αυτούς που τους αρέσουν. Εκεί είναι το ψητό.

Αυτό το στυλάκι «κάνω ό,τι γουστάρω και δεν σας δίνω λογαριασμό» είναι μια στάση βαθύτατα προσβλητική για την κοινή γνώμη.

Είναι επίσης ομολογία ενοχής. Και δεν θα πάει καλά. Όταν ο κόσμος βαρεθεί να βλέπει τους Πέτσες να υποτιμούν έτσι αναίσχυντα τη νοημοσύνη του, τότε αυτά θα πληρωθούν.

Εδώ θα είμαστε.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL