Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

EUROKINISSI

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Η πραγματικότητα είναι η εξής: Το τελευταίο τρίμηνο του 2019, πρώτο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, η ανάπτυξη «φρέναρε» εντυπωσιακά, περιοριζόμενη στο 1%, σε σχέση με το 2,3% του προηγούμενου τριμήνου.

Και το «φρενάρισμα» αυτό συνεχίστηκε και στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, καταλήγοντας σε ύφεση 0,6%. Που σημαίνει ότι οι άριστοι, που υποσχέθηκαν ανάπτυξη 4%, πήγαν σε έξι μήνες την οικονομία από το 2,3% στο -0,6%. Και αυτό ελάχιστη σχέση έχει με τον κορωνοϊό.

Τώρα ακούγεται καταγέλαστος ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι η Ελλάδα παίρνει στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση «επειδή ο Κ. Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Αποδεικνύεται ότι αυτοί που αυτοδιαφημίζονταν ως στοχοπροσηλωμένοι αναπτυξιακοί μάστορες τα έχουν κάνει μαντάρα.

Ο κορωνοϊός είναι η ελπίδα τους να τα κουκουλώσουν και να μην εκτεθούν. Γιατί είναι προφανές ότι το τελευταίο που τους ενδιέφερε ήταν η ανάπτυξη.

Το πρόβλημα είναι ότι στα χέρια αυτών των τύπων βρίσκεται αυτή τη στιγμή η οικονομία, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη στιγμή.

Ας ξανασκεφτούμε υπό το πρίσμα των παραπάνω τις επιλογές που έχουν κάνει για την οικονομία, το απίστευτο ρίξιμο στην εργασία, τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή σχεδόν το σύνολο του παραγωγικού δυναμικού της χώρας. Και ας καταλάβουμε για ποιους δουλεύουν. Όχι πάντως για τον κόσμο που αγωνιά.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο