Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.8°C28.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C27.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.8°C
5 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
0 BF 21%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Εδώ οι καλές απομαγνητοφωνήσεις!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Εδώ οι καλές απομαγνητοφωνήσεις!

Την ώρα που το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ξεκινά το απάνθρωπο πρόγραμμα έξωσης χιλιάδων προσφύγων υποστηρίζοντας πως αρκετά τους ταΐσαμε και είναι ώρα να βγουν στους δρόμους και να ψάξουν για στέγη και δουλειά, κάποιοι άλλοι βρίσκουν ευκολότερα μεροκάματο χάρη στη φροντίδα του κύριου Νότη Μηταράκη.

Και μάλιστα με μισθό παχυλό, που ξεπερνά τις 4.000 ευρώ τον μήνα. Είναι ακόμα μία περίπτωση «λεφτόδεντρου» από αυτά που, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έχουμε επισημάνει πως ευδοκιμούν στα υπουργεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι καρποί τους προορίζονται για τους εκλεκτούς της παράταξης.

Έτσι, λοιπόν, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη διοργάνωση εκθέσεων και συνεδρίων ανέλαβε την απομαγνητοφώνηση των συνεντεύξεων του Ν. Μηταράκη για τους επόμενους έξι μήνες έναντι του ποσού των 24.800 ευρώ. Και φυσικά η δουλειά δόθηκε με απευθείας ανάθεση.

Την προσφιλή τακτική των κυβερνόντων που διά της οδού αυτής έχουν ανοίξει μια τεράστια φάμπρικα «μισθοδοσίας» των δικών τους ανθρώπων με απολαβές που μόνο οργή προκαλούν σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, που εν μέσω πανδημίας υποχρεώνεται να τα βγάλει πέρα με 500 ευρώ τον μήνα.

Ακόμη μεγαλύτερη η οργή και η αγανάκτηση όταν οι παχυλοί μισθοί των απευθείας αναθέσεων προέρχονται από έναν υπουργό που σπρώχνει στην οικονομική εξαθλίωση χιλιάδες αναγνωρισμένους πρόσφυγες την ώρα που κάποιοι θα χρυσοπληρώνονται για να απομαγνητοφωνούν όσα ο Ν. Μηταράκης δηλώνει σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις προσπαθώντας να μας πείσει για το αντίθετο.

Όπως και να το κάνεις, δύσκολη και βαριά δουλειά η απομαγνητοφώνηση της υπουργικής προπαγάνδας, που επιμένει να κάνει το άσπρο μαύρο στα κανάλια χαϊδεύοντας μονίμως τα αυτιά της ξενοφοβικής Ακροδεξιάς. Δύσκολη δουλειά, που τα αξίζει τα τέσσερα χιλιάρικα τον μήνα, η απομαγνητοφώνηση της γύμνιας των επιχειρημάτων του Ν. Μηταράκη για τη διαχείριση του προσφυγικού, που δυστυχώς δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στη ζοφερή πραγματικότητα που χρεώνεται το υπουργείο του.

Αλλά με αυτή την κυβέρνηση όλα έχουν το κόστος τους. Βαρύ το κόστος να είσαι πρόσφυγας στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ακόμα πιο βαρύ το κόστος να απομαγνητοφωνείς την προπαγάνδα του Νότη Μηταράκη. Κι αυτά τα κόστη κάποιος θα πρέπει να τα φορτωθεί. Άλλος πεινώντας κι άλλος τρώγοντας…

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL