Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Ναι, αλλά ο Τσίπρας έφερε Μνημόνια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναι, αλλά ο Τσίπρας έφερε Μνημόνια

Ο μόνος τομέας στον οποίο η κυβέρνηση έχει να επιδείξει έργο είναι η οριζόντια μείωση μισθών, οι μειώσεις στο δώρο των Χριστουγέννων, οι απολύσεις και η οριστική ακύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Όταν η κυβέρνηση στριμώχνεται, το μόνο που απαντά είναι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε Μνημόνια και έβαλε φόρους». Το λένε μέρα παρά μέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα non paper με τα οποία η Ν.Δ. τροφοδοτεί τα φιλικά της μέσα. Αναφέρονται προφανώς στην εποχή που οι ίδιοι φώναζαν «βάστα, Σόιμπλε», «κόψτε τις συντάξεις» και «φορτώστε τους κι άλλα».

Η πραγματικότητα είναι όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα Μνημόνια που έφερε τα έκλεισε. Παρέδωσε την οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και άφησε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία, μεγάλο μέρος από τα οποία θα πήγαινε για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Αυτή ήταν η αφετηρία από την οποία ξεκίνησε η σημερινή κυβέρνηση.

Αλλά, αντί να στηρίξει τώρα την οικονομία και την εργασία, ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις του lockdown, επιλέγει να αφήσει την κρίση να βαθύνει για να βοηθήσει τους εργοδότες να απαλλαγούν από το εργατικό κόστος και τους δυνατούς να κυριαρχήσουν στην αγορά σε βάρος των μικρών.

Πόσο θα μπορούν να το κρύβουν όλο αυτό πίσω από το επιχείρημα «ο Τσίπρας έφερε Μνημόνια» θα το δούμε στο προσεχές μέλλον.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL