Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Διότι όλα αυτά είναι, βεβαίως, γελοιότητες. Και γίνονται ακόμα πιο επικές γελοιότητες όταν εμφανίζονται και τα πληρωμένα δημοσιεύματα που παρομοιάζουν τον πρωθυπουργό μας με τον Ηρακλή. Ή με τον Μωυσή, που θα ανοίξει τα νερά για να περάσουν 20 εκατομμύρια και να φτάσουν επιτέλους στα ΜΜΕ.

Λίγοι σκέφτονται, ωστόσο, ότι αυτό το παραπέτασμα της γελοιότητας στήνεται για να κρύψει την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι τα μόνα ουσιαστικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων είναι εις βάρος των εργαζομένων. Είναι η οριζόντια περικοπή των μισθών κατά 20%.

Είναι η οριστική κατάργηση της ρήτρας απασχόλησης, για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Είναι η περικοπή των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που θα τινάξει στον αέρα τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ και θα διευρύνει τη μαύρη τρύπα του ασφαλιστικού. Είναι και η περικοπή στο δώρο των Χριστουγέννων και το δώρο του Πάσχα. Μέχρι τώρα.

Το ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται ένα καταστροφικό σχέδιο, ακόμα και μετά την ανακοίνωση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, δείχνει ότι δεν προχώρησε στις ρυθμίσεις αυτές από ανάγκη.

Το έκανε από θέσεις αρχής και ιδεολογίας. Και επίσης, για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που την χρηματοδοτούν. Η αξιοπρέπεια της κοινωνίας δεν τους αφορά. Η ίδια η κοινωνία πρέπει να βρει τρόπους να την υπερασπιστεί.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις