Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Παρά τις προειδοποιήσεις...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρά τις προειδοποιήσεις...

“Αυτή τη στιγμή κινούμαστε προς άνοιγμα των Δημοτικών. Όλες οι προϋποθέσεις συνηγορούν σ’ αυτό” ανακοίνωσε χθες ο Στέλιος Πέτσας παρακάμπτοντας το καμπανάκι κινδύνου του γ.γ. της ΔΟΕ Σταύρου Πετράκη, που τόνισε στον ρ/σ Θέμα FM ότι “τα παιδιά στα Δημοτικά σχολεία είναι πολύ μικρά, δεν μπορούν να τηρήσουν αποστάσεις” καθώς και ότι “οι μικρές σχολικές αίθουσες και οι στενοί διάδρομοι δεν ενδείκνυνται για την επιστροφή στα σχολεία υπό αυτές τις συνθήκες”.

Αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε από χθες τα χαρτιά του δηλώνοντας, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, ότι “δεν υπάρχει υποκατάστατο για το παιδί στην τάξη, γι’ αυτό και σταδιακά έχουμε δρομολογήσει την επιστροφή στα σχολεία τώρα που επιδημιολογικά οι ειδικοί μάς επιτρέπουν να το κάνουμε”.

Σημειωτέον ότι η πρωθυπουργική αποστροφή ότι “κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι να δίνονται ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες” ερμηνεύτηκε ως σήμα στήριξης της πρωτοβουλίας της παριστάμενης Νίκης Κεραμέως για βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες. Ως γνωστόν, το υπουργείο ισχυριζόταν, πριν την άτακτη υποχώρησή του, ότι “όταν η Πολιτεία προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μείνουν εκτός σχολείου για προληπτικούς λόγους προστασίας, είναι και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει την ίση πρόσβαση των μαθητών αυτών στην εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως”... Πώς διασφαλίζεται η ίση πρόσβαση όταν υπάρχουν τόσα παιδιά χωρίς υπολογιστές και Ίντερνετ δεν το εξηγούν βέβαια...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL