Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.2°C18.5°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.8°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
2 BF 67%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Τους καλύτερους επέλεξε ο Νότης Μηταράκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Τους καλύτερους επέλεξε ο Νότης Μηταράκης

Αν διαβάσατε τα χθεσινά ρεπορτάζ της «Αυγής» και της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με το ποιους επέλεξε ο Νότης Μηταράκης για τις 32 θέσεις διοικητών των δομών φιλοξενίας προσφύγων, θα έχετε ήδη σχηματίσει μια πρώτη άποψη για το πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την αντιμετώπιση των προσφύγων και των μεταναστών.

Τοπικοί παράγοντες, πρώην πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας, συνεργάτες υπουργών της κυβέρνησης και απόστρατοι του στρατού και της αστυνομίας μεταξύ όσων θα αναλάβουν καθήκοντα διοικητή στις δομές για τους πρόσφυγες αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της «Αυγής».

Σχέσεις με ναζιστικό εκδοτικό οίκο έχει ο νέος διοικητής της προσφυγικής δομής του Πύργου, ο οποίος έχει κυκλοφορήσει στις εκδόσεις αυτές πόνημα ακραίου ισλαμοφοβικού περιεχομένου. Την αποκάλυψη που εκθέτει τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη έκανε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιώργος Καμίνης, τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του κόμματος.

Τελικά, όπως φαίνεται, για την κυβέρνηση και τον Νότη Μηταράκη δεν ήταν αρκετά τα «γαλάζια» ένσημα για την επιλογή των 32 διοικητών, καθώς σημαντικό στοιχείο στα βιογραφικά τους προφανώς και έπαιξαν ρόλο οι ξενοφοβικές αντιλήψεις και η απόλυτη ταύτιση των υποψηφίων με το δόγμα των κλειστών συνόρων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης σε ξερονήσια και η αποδοχή της σκληρής γραμμής Γεωργιάδη να τους κάνουμε την ζωή κόλαση ώστε να μην μας έρθουν κι άλλοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δομή στο Κουτσόχερο, όπου διοικητής ορίστηκε ο συνταγματάρχης ε.α. και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με τη Ν.Δ. το 2015 Απ. Παπαπαρίσης, ο οποίος, ερωτηθείς σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, είχε σπεύσει να υιοθετήσει την άποψη περί «ερημικών νησιών» για τους μετανάστες ως μια πιθανή λύση για να «σταλεί το μήνυμα ότι δεν είναι επιθυμητοί όσοι έρχονται στη χώρα μας».

Με λίγα λόγια, οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις ώστε να υπηρετήσουν το δόγμα της «ανάκτησης του διοικητικού ελέγχου των δομών από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς η διοίκηση ασκούνταν, έως σήμερα, από διεθνείς οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» και της μετατροπής τους σε στρατόπεδα κράτησης. Και φυσικά κανείς δεν θα μπορούσε να υπηρετήσει καλύτερα αυτό το δόγμα παρά πρόσωπα που ταυτίζονται με τη ρατσιστική Ακροδεξιά ή που προκρίνουν τα ξερονήσια ως τόπο παραδειγματικού εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών.

Το σίγουρο πάντως είναι πως ο κύριος Μηταράκης κατάφερε και τους βρήκε.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL