Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τρομάζουνε

Δεν ξέρω πόσο έχει γίνει κατανοητό αλλά ήδη έχουμε μπει σε ένα νέο "τούνελ" αυστηρής λιτότητας και έκτακτων μέτρων στην οικονομία και στην εργασία. Το λέω αυτό επειδή χθες π.χ. στον ΣΚΑΪ αναρωτήθηκαν γιατί "...η ‘Αυγή’ τρομάζει τον κόσμο"!

Εντάξει, δεν είναι αστείο, είναι σοβαρό. Και είναι αρκετά σοβαρό για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί μας έχουν νικήσει κατά κράτος, προσωρινά, αλλά απολύτως επικοινωνιακά!

Γιατί δεν υπάρχει κάποιος να ρωτήσει την υπεύθυνη κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς της, που αισθάνονται δεύτερο σπίτι τους τα κανάλια, π.χ. γιατί τα έκτακτα μέτρα στην οικονομία και στην εργασία θα πρέπει να παραταθούν μέχρι το τέλος του 2020, αν όχι για τα επόμενα 2,5 χρόνια, όπως αναφέρει στην έκθεσή του το πιο αξιόπιστο ευρωπαϊκό συμβούλιο.

Γιατί θα πρέπει να πορευτούμε με "μισή δουλειά - μισό μισθό" και εντέλει μισή ζωή;

Γιατί θα πρέπει να διαπερνά όλο το φάσμα του ιδιωτικού τομέα η μερική απασχόληση; Γιατί θα πρέπει κάθε επιχείρηση που έχει ή δεν έχει πληγεί να έχει την ευχέρεια να εφαρμόσει αυτό το εξοντωτικό για τους εργαζόμενους και τα εισοδήματά τους μέτρο της "μισής δουλειάς";

Ποιος ωφελείται από αυτό;

Δείτε τώρα τις απαντήσεις σε μία μόνο ερώτηση για τους μισθούς:

"Διαλέγουμε τον δρόμο της υπευθυνότητας", είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επιτέθηκε, αμέσως μετά, στην αντιπολίτευση και στην "Αυγή". "Διαλέγουμε αλληλεγγύη, υπευθυνότητα, κοινωνική δικαιοσύνη. Στηρίζουμε την εργασία. Προτιμούμε μισθό και όχι επίδομα ανεργίας".

Τη σκυτάλη πήρε μετά ο αρμοδιότερος κ. Βρούτσης: "Είναι ακραία περίπτωση το μείον 20% στους μισθούς. Η οροφή της απώλειας είναι 16% και απέχει πολύ από τους πηχυαίους τίτλους των εφημερίδων της αντιπολίτευσης»!

Μιλάμε για πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Το πραγματικό δίλημμα που βάζουν τα κυβερνητικά στελέχη στην κοινωνία και τους εργαζόμενους είναι ένα: Ανεργία ή μισός μισθός, μόλις 100 ευρώ πάνω από το επίδομα ανεργίας;

Να δούμε λοιπόν ποιος θα αντέξει στο τέλος και ποιος θα τρομάξει πραγματικά.

 

Διαβάστε επίσης:

Τρομάζει ο Οικονόμου με όσα γράφει η ΑΥΓΗ και όχι με όσα κάνει η κυβέρνηση (Video)

 

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Υπόκοσμος

Σε πρώτο επίπεδο, ο στρατός των ΜΜΕ που διαπλέκεται με την κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Εξαφάνισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της κρίσης, όπως συστηματικά εξαφανίζει τον τελευταίο καιρό οτιδήποτε μπορεί να κάνει ζημιά στον Κ. Μητσοτάκη

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις