Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Λεφτόδεντρα υπάρχουν για τα "γαλάζια" παιδιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Λεφτόδεντρα υπάρχουν για τα "γαλάζια" παιδιά

Στη Βουλή φέρνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους ζουμερούς καρπούς ακόμη ενός λεφτόδεντρου, από αυτά που ευδοκιμούν στα υπουργεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τους γεύονται τα παιδιά της μεγάλης "γαλάζιας" πολυκατοικίας.

Είναι αυτά τα αόρατα λεφτόδεντρα που τα ΜΜΕ δεν τα βλέπουν, δεν τα παρουσιάζουν και δεν τα κρίνουν. Είναι αυτά τα λεφτόδεντρα που καλλιεργήθηκαν εν μέσω πανδημίας και με την τακτική των απευθείας αναθέσεων προορίζονται για τις τσέπες των εκλεκτών της Νέας Δημοκρατίας.

Στη Βουλή, λοιπόν, φέρνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το λεφτόδεντρο που φύεται στο γραφείο της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρίας Σοφίας Νικολάου, η οποία, εφαρμόζοντας την έκτακτη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων του Ν. 4412/16, ανέθεσε την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης θεμάτων που αφορούν την επικοινωνιακή προβολή του γραφείου της έως τα τέλη του 2020 σε δημοσιογράφο και υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ. το 2012 και το 2015 στην Εύβοια έναντι συνολικού ποσού αμοιβής 24.800 ευρώ.

Κάτι παραπάνω από τρία χιλιάρικα τον μήνα ο μισθός τής -ο Θεός να την κάνει- δημοσιογράφου και πολιτεύτριας της Ν.Δ. για να φιλοτεχνεί επικοινωνιακά το προφίλ της κυρίας Νικολάου στα media και στα social media την ώρα που εκατομμύρια εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι αγωνιούν για το πώς θα βγάλουν τον μήνα, για να μην συζητήσουμε το πώς θα βγάλουν τη χρονιά.

Και φυσικά, η περίπτωση αυτή είναι ακόμη πιο προκλητική γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με έναν μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο Τύπου του υπουργείου, η αμοιβή του οποίου, όπως και τα καθήκοντά του, ορίζονται από σχετικές διατάξεις. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα καραμπινάτο ρουσφέτι και μια παχυλή αργομισθία με αντικείμενο την επικοινωνιακή προβολή της κυρίας Νικολάου.

Αν κρίνουμε πάντως από τον χρόνο πρόσληψης της αμπιγιέζ της κυρίας Νικολάου, που, σύμφωνα με τα έγγραφα, πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου, τον πρώτο της μισθό μάλλον τσάμπα τον πληρώθηκε, αφού το τελευταίο διάστημα το όνομα της εργοδότριάς της μόνο αρνητικό αντίκτυπο είχε, καθώς συνδέθηκε με την πεισματική της άρνηση να υπογράψει τη μεταγωγή του Β. Δημάκη από τις φυλακές των Τρικάλων στον Κορυδαλλό ώστε ο κρατούμενος να συνεχίσει τις σπουδές του. Γι' αυτή την υπόθεση έγινε γνωστή η κυρία Νικολάου και τα λεφτά που πλήρωσε δεν έπιασαν τόπο.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL