Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Το κράτος - μουσαμάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Το κράτος - μουσαμάς

Εικόνα 1η: Υποθηκοφυλακείο Καπανδριτίου - Μαραθώνα, χθες. Εικόνα επαναλειτουργούσας δημόσιας υπηρεσίας... Κάτι μεταξύ υποσαχάριας Αφρικής και αγνώστου μπανανίας της Καραϊβικής. Στη νέα κανονικότητα της μετά κορωνοϊό εποχής τα γραφεία των υπαλλήλων έχουν περιβληθεί με διαφανείς μουσαμάδες (όχι πλεξιγκλάς...). Οι δε προς διερεύνηση φάκελοι αραδιασμένοι, ως συνήθως, σε ένα τεράστιο τραπέζι όπου συνωστίζονται επί ώρες δικηγόροι (τρεις ώρες περίμενε ο αναρτήσας τις σχετικές φωτογραφίες σε δικηγοροομάδα του FB δικηγόρος).

Εικόνα 2η: Ευελπίδων χθες το πρωί. Πρωτοδικείο Αθηνών, «ξαφνική» επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης. Εδώ τα πράγματα είναι πιο εκσυγχρονισμένα. Θερμομέτρηση στην είσοδο από δύο υπαλλήλους. Στη μία ουρά μια ομάδα καμιά εικοσαριά Ρομά και στην άλλη καμιά εικοσαριά δικηγόροι και όχι μόνο. Σχεδόν κανείς δεν φοράει μάσκα. Οι αποστάσεις, μερικών εκατοστών...

Εικόνα 3η: Υποθηκοφυλακείο Αθηνών. Οι ουρές των δικηγόρων τεράστιες. Επεμβαίνει η ΕΛ.ΑΣ. για να επιβάλει την υγειονομική τάξη. Αν στο εσωτερικό υπήρχαν μουσαμάδες, άγνωστον (πάσα πληροφορία δεκτή...).

Εικόνα 4η - από το εγγύς μέλλον. Στο ΧΨό Δημοτικό τα 300 παιδάκια σχολάνε στη 1 το μεσημέρι. Άντε τώρα επί πεντάωρο τα πιτσιρίκια να κρατήσουν τις μάσκες χωρίς να τις βγάλουν, χωρίς να τις λερώσουν με τα χέρια τους κ.λπ. κ.λπ. Παππούδες και γιαγιάδες παραλαμβάνουν την πιτσιρικαρία - και ο Θεός βοηθός... Ή η ανο(η)σία της αγέλης να βάλει το χέρι της.

Κάπως έτσι βαδίζουμε προς την κανονικότητα. Όταν παντού θεωρούν ως προϋπόθεση την ισχυρή πρωτοβάθμια περίθαλψη ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσων και πολλών τεστ για να εντοπίζονται «εν τω γεννάσθαι» τα νέα κρούσματα, να απομονώνονται και να λαμβάνουν την κατάλληλη περίθαλψη. Εδώ πλέον τα πάντα ανάγονται στην ατομική ευθύνη. Κάτι που, εξάλλου, συναντάται εν αφθονία στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Καλή τύχη σε όλους μας...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL