Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
17.5°C20.9°C
1 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.4°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.3°C
2 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.8°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
2 BF 40%
Το ίδιο βιολί επί χρεοκοπίας, το ίδιο και με πανδημία!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ίδιο βιολί επί χρεοκοπίας, το ίδιο και με πανδημία!

Η ΚΟΜΠΙΝΑ που έστησε ο Βρούτσης με πρόσχημα την ενίσχυση του επιστημονικού δυναμικού με 600 ευρώ αποκαλύφθηκε από τα ολίγα ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης, όσα τέλος πάντων έχουν απομείνει. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη διαδικασία, βάση της οποίας επελέγησαν οι κολλητοί τους.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν αναμένεται παραίτηση του υπουργού που δήλωσε ότι θα επανεξεταστεί η διαδικασία προσεκτικά (!) για να μην γίνουν λάθη. Άλλωστε, υπάρχει το προηγούμενο του Άδ. Γεωργιάδη, που, στην κορύφωση της χρεοκοπίας της χώρας και των οδυνηρών συνεπειών της για τους πολίτες, στο υπουργείο Υγείας, του οποίου είχε την ευθύνη, γινόταν πλιάτσικο με τη Novartis.

ΚΑΙ για το... κατόρθωμά του αυτό επιβραβεύτηκε από τον διάδοχο του Σαμαρά στη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος και μετά την παλινόρθωση στην εξουσία πήρε και έπαθλο το κρίσιμο υπουργείο Ανάπτυξης.

ΚΑΘΩΣ λοιπόν η κυβέρνηση είναι απασχολημένη με ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις των χορηγών της, στην κοινωνία συντελούνται προσεισμικές διεργασίες. Υπομονή συνιστούν τα κυβερνητικά μέσα. Σύντομα θα τελειώσει το lockdown και θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα.

ΕΤΣΙ, πριν επιστρέψουμε στην ομαλότητα, για να επιστρέψουμε πιο γρήγορα, η κυβέρνηση αποφάσισε επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων, των κτηματολογικών γραφείων καθώς και των Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων της χώρας. Πού κολλάει αυτό;

ΑΥΤΟ αναρωτήθηκε και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος θέτοντας τα ερωτήματα στο FB: «Ποιους εξυπηρετεί αυτή η περίεργη απόφαση, λίγες μόνο μέρες πριν την εκπνοή της άρσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία; Μήπως τις τράπεζες; Μήπως άλλα συμφέροντα στα οποία έχουν περάσει δικαιώματα επ’ αυτών των ιδιοκτησιών;» Και τα συμφέροντα που έχουν δικαιώματα είναι τα funds που έχουν αγοράσει κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες.

ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ότι, σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του, ο αρχηγός του κόμματος «ΜέΡΑ25» Γ. Βαρουφάκης είχε υποστηρίξει πως ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη έχει μετοχές σε funds του Delaware και του New Jersey! Και συμπλήρωσε: «Είναι βαρύ, αλλά είναι αλήθεια». Η καταγγελία αυτή ποτέ δεν απαντήθηκε (!) από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για να μην φουντώσει το ζήτημα, καθώς τα περισσότερα ΜΜΕ την αποσιώπησαν.

ΤΙΠΟΤΑ δεν τους σταματά. Παρότι ο Κ. Μητσοτάκης προεκλογικά είχε δηλώσει δημοσίως πως όταν γίνει πρωθυπουργός οι συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά, έγινε πρωθυπουργός και διά του «πληρωμένου εκτελεστή» Βρούτση, με τη συνεργασία του πρόθυμου νέου προέδρου του ΣτΕ, κατάργησαν απόφαση του ίδιου του ΣτΕ (!) που είχε διατάξει (την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) πληρωμή αναδρομικών στους συνταξιούχους! Άλλωστε τι να τα κάνουν τα αναδρομικά στην ομαλότητα; Να γίνουν 300 κιλά, όπως είπε ο Άδωνις;

ΠΟΙΑ ομαλότητα όμως, όταν, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Synergon, το 66% των νοικοκυριών στην Ελλάδα υφίσταται ή αναμένει μείωση εισοδημάτων και το 88% δηλώνει πως θα περικόψει λίγο ή πολύ τακτικές δαπάνες; Δαπάνες για ένδυση, υπόδηση, αναψυχή, διασκέδαση. Και αν αυτό συμβεί, πώς θα επανέλθουν στην κανονικότητα οι επιχειρήσεις αυτών των κλάδων;

ΑΠΛΩΣ οι περισσότερες δεν θα επανέλθουν. «Φανταστείτε ένα κατάστημα στη Ρήγα Φεραίου (εμπορικό δρόμο της Πάτρας) με 5.000-6.000 ευρώ ενοίκιο, που θα πρέπει να τρέχουν δύο και τρία ενοίκια, συν τη ΔΕΗ που είναι κανά χιλιάρικο, συν τα εμπορεύματα, συν ότι πρέπει να παραγγείλει καινούργια για το καλοκαίρι. Καταλαβαίνετε ότι εάν δεν έχεις 40.000 - 50.000 ευρώ, δεν ξεκινάς. Πόσες εταιρείες γνωρίζετε να έχουν τόσα λεφτά στην άκρη;» διερωτήθηκε ιδιοκτήτης καταστήματος στον συγκεκριμένο δρόμο.

ΚΑΝΕΙΣ από τους τυχοδιώκτες που κυβερνούν δεν προετοιμάζει τον ελληνικό λαό για τις δυσκολίες που ακολουθούν. Για δυσκολίες σε όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, στο οποίο λειτουργεί η οικονομίας μας. Και αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του βρετανικού γραφείου μελετών McKinsey, που υπολογίζουν την ανεργία στην Ευρώπη μετά τη λήξη του lockdown σε 60 εκατομμύρια (το ¼ του ενεργού πληθυσμού), σε ποιο αγοραστικό περιβάλλον θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία;

ΠΟΙΑ εργαλεία ανάπτυξης θα ενεργοποιήσει η κυβέρνηση; Ποια κονδύλια θα απαιτήσει; Ποιος ιδιωτικός τομέας θα ηγηθεί και θα πρωταγωνιστήσει; Από τράκα σε τράκα και από ρουσφέτι σε ρουσφέτι το πάνε και, όπως όλα δείχνουν, έτσι θα συνεχίσουν όσο περισσότερο μπορούν. Και όσο περισσότερο μένουν, τόσο πιο οδυνηρές θα είναι οι συνέπειες.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL