Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Λοιμώχθηκαν, στριμώχθηκαν και αναδιπλώθηκαν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Λοιμώχθηκαν, στριμώχθηκαν και αναδιπλώθηκαν

Δεν ήταν η πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Μόλις βλέπουν τα σκούρα, μόλις βλέπουν πως δεν τους παίρνει, αναλαμβάνει πάντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με μια εντολή διορθώνει τα λάθη των “άλλων”.

Γιατί, όπως πολύ καλά έχουμε καταλάβει, τα λάθη, οι αβλεψίες, οι γκάφες και οι προκλήσεις αφορούν πάντα κάποιους άλλους και ποτέ τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που, παρότι επιβλέπων του επιτελικού κράτους, εμφανίζεται πάντα εκ των υστέρων να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να εισπράξει το χειροκρότημα των κλακαδόρων του συστήματος.

Η τακτική είναι απλή και κατ’ επανάληψη δοκιμασμένη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το υπουργικό του συμβούλιο. Παίρνουμε μια απόφαση, τη δημοσιοποιούμε, βγάζουμε τα γνωστά ντόπερμαν να γαβγίσουν στα τηλεπαράθυρα και αναλόγως με τη σκόνη που θα σηκωθεί είτε την προχωράμε είτε εμφανίζεται ο “Μωυσής” του Μαξίμου και με μια εντολή έρχεται και καθαρίζει. Απλά, νοικοκυρεμένα και κυρίως επιτελικά.

Καταργούμε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής; Κανένα πρόβλημα. Μόλις δούμε τα σκούρα, έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με μια εντολή το επανιδρύει και μπράβο του και ζήτω του που διόρθωσε την ανορθογραφία της δικής του υπογραφής.

Διορίζουμε έναν υπερήλικα κομματάρχη σε θέση διοικητή νοσοκομείου και γελάνε μαζί μας και τα παγκάκια; Κανένα πρόβλημα. Πάνω στα δύσκολα εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με μια εντολή στέλνει το ρουσφέτι του στο σπίτι και είναι μάγκας και ωραίος ο πρωθυπουργός που έλυσε το πρόβλημα.

Ξεφωνίζουν οι εφημερίδες τον υπουργό με το πέτσινο βιογραφικό και τους ανύπαρκτους τίτλους σπουδών και μας βρίζει η μισή Αστόρια; Κανένα πρόβλημα, πατριώτες. Μόλις ζορίσουν τα πράγματα και σφίξει ο κλοιός γύρω από το περιβάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού, να σου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δίνει λύση στο πρόβλημα που ο ίδιος επέλεξε και διόρισε.

Γινόμαστε ρεζίλι με την ιδέα να δοθεί το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη σε έναν σταθμό του μετρό με φιέστες και κορδέλες; Κανένα πρόβλημα. Την κατάλληλη στιγμή βγαίνει η οικογένεια του πρωθυπουργού και ρίχνει το φταίξιμο στον Ταχιάο και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Τα ίδια και με την περίφημη ενοποίηση του Πολυτεχνείου με το Αρχαιολογικό Μουσείο. Τα ίδια, Παντελάκη μου, τα ίδια, Παντελή μου.

Τα ίδια και με την αρπαχτή της τηλεκατάρτισης.

Λοιμώχθηκαν, στριμώχθηκαν και απλώς αναδιπλώθηκαν ώς την επόμενη αστοχία που θα έρθει να διορθώσει ο Κ. Μητσοτάκης.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL