Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Τι 'πες τώρα; / Ντροπή... "κοντορεβυθούληδες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι 'πες τώρα; / Ντροπή... "κοντορεβυθούληδες"

Μετράει την υπομονή μας ο κορωνοϊός και η κυβέρνηση που δεν χάνει ευκαιρία να στήνει σκηνικό επικοινωνιακής νίκης καθημερινά για το πόσο «καταπληκτικά» αντιμετωπίζει την πανδημία.

Με τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό, γάντια, μάσκες και προστασία. Τους υπουργούς να «καμαρώνουν» στα τηλεπαράθυρα μέσω skype. Και τους γιατρούς στα «κάγκελα» γιατί δεν προχωρούν οι προσλήψεις. Και όταν μιλούν... «τους κόβουν» στα κανάλια ή τους κολλάνε την ταμπέλα «συριζαίοι». Εδώ την κόλλησαν στην Τρέμη, στους γιατρούς θα κάνουν πίσω;

Ο Μητσοτάκης έσπευσε να παραλάβει τις μάσκες από το αεροδρόμιο. Γιατί ποιος να τις προϋπαντήσει, αν όχι ο πρωθυπουργός; Στα νοσοκομεία ακόμα δεν έχουν φτάσει... και αυτές που έφτασαν ήταν ακατάλληλες, λένε οι γιατροί.

Ο Μητσοτάκης Λουδοβίκος και ο Βρούτσης Ναπολέων τουλάχιστον. Δεν δέχεται ούτε κουβέντα κριτικής, ούτε ερώτηση από δημοσιογράφους. Όποιος δεν υποκλίνεται... απλά «κόβεται» (Στρατάκης, Χατζηνικόλας).

Επιβεβαιώθηκε η “Αυγή” τόσο στο ρεπορτάζ της για τα εργασιακά όσο και για τα ελλιπή μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού στον στρατό. Από την άλλη, τα κανάλια ψάχνουν να βρουν ψήγματα αξιοπιστίας και δεν βρίσκουν. Με ρεπορτάζ που βλέπουν κόσμο εκεί που δεν υπάρχει, όπως στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Με τις κάμερες έξω από τις τράπεζες να μαλώνουν ηλικιωμένους. «Γιατί είστε εδώ;». «Γιατί ήρθατε;». Τρομάζει ο κόσμος. «Στη σειρά! Στοιχηθείτε!» έσπαγε πλάκα ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ υποκαθιστώντας την αστυνομία. Την επόμενη μέρα, τα ίδια. Στοχοποιούν, τραμπουκίζουν, χειραγωγούν...

Γιατί η ευθύνη είναι «ατομική», σύμφωνα με την κυβέρνηση, και επ’ ουδενί κυβερνητική. Δεν ευθύνονται δηλαδή που δεν έκαναν μια ρύθμιση, για παράδειγμα, να μπαίνουν σταδιακά οι συντάξεις... ή να δώσουν παρατάσεις για τις δόσεις στον νόμο Κατσέλη...

Και δεν φτάναν όλα αυτά... Βγαίνει και ο λαγός Κύρτσος... να φοβερίσει τον κόσμο ή μάλλον να τον συνηθίσει στην ιδέα ότι έρχονται μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς στο Δημόσιο... Γιατί ποιος να πληρώσει για τη νέα κρίση που έρχεται;

Μήπως οι καναλάρχες; Ή οι κλινικάρχες; Ή μήπως τα golden boys των ΔΕΚΟ; Όλοι παίρνουν αυξήσεις και μετράνε εκατομμύρια... Εμείς σκουπίζουμε τα «δάκρυα» του Τσιόδρα κάθε μέρα και αντέχουμε στα λεκτικά «ραπίσματα» του Χαρδαλιά περιμένοντας την Ανάσταση... που αναβλήθηκε... μέχρι νεοτέρας.

Μεσίστια η σημαία για τον Μανώλη Γλέζο στην Ακρόπολη. Λίγο πριν το δελτίο καιρού, στον πάτο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στην ΕΡΤ, η είδηση της κηδείας. Δυο όψεις του ίδιου επικοινωνιακού χαρίσματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πώς να εκτιμήσουν το μεγαλείο του αριστερού αγωνιστή οι «κοντορεβυθούληδες»;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL