Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Λύκοι στα πρόβατα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λύκοι στα πρόβατα!

«ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ των εννέα ηγετών της Ε.Ε. ο κ. Μητσοτάκης συνυπογράφει για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, κατοχύρωση μισθών, στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Εδώ όμως, παγώνει μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και παίρνει τους μισούς με σύμβαση, δίνει τα λιγότερα απ’ όλους εν είδει επιδόματος και απορρυθμίζει την αγορά εργασίας» τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Η ΚΡΗΤΙΚΗ αυτή δεν αφορά τη διαχείριση της κρίσης σήμερα, αλλά τη μεγάλη μάχη που θα δοκιμάσει την παγκόσμια οικονομία αύριο. Και η δοκιμασία θα είναι επίπονη, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα κρατήσει ή αν παρόμοιες δοκιμασίες θα εμφανίζονται συχνά στον ταλαιπωρημένο πλανήτη μας.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ λοιπόν είναι αν τούτοι εδώ, που κατέκτησαν την πολιτική εξουσία με τη βοήθεια των χορηγών τους και πρέπει να εξοφλήσουν τα χρέη προς αυτούς, είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προκλήσεις.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ δείγματα γραφής τρομάζουν. Ονόμασαν επίταξη την αποζημίωση των ιδιωτικών ΜΕΘ με διπλάσια τιμή! Παραχωρούν με έξοδα του Δημοσίου τεστ στον ιδιωτικό τομέα, με δεκαπλάσια αποζημίωση!

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ διαδικασία ενίσχυσης των εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους ελάχιστα θα ανακουφίσει την κοινωνία επί μακρόν, όταν ακολουθήσει ο Αρμαγεδδών της παρατεταμένης παράλυσης σε πολύτιμους κλάδους για την ελληνική οικονομία, όπως ο τουρισμός. Ποιο είναι το σχέδιο;

ΠΟΛΛΟΙ θεωρούν τη σημερινή κρίση κάτι ανάλογο με την ύφεση του 2008, όταν κατέρρευσαν οι χρηματοπιστωτικές φούσκες. Τότε όμως δεν κινδύνευαν ζωές παγκοσμίως. Τώρα το αγαθό της ζωής απειλείται, μαζί και η δυνατότητα των ανθρώπων να εργαστούν.

Ο ΦΟΒΟΣ αυτός δεν θα ξεριζωθεί εύκολα και θα επηρεάσει δραματικά τη ζήτηση. Και η εξομάλυνση θα εξαρτηθεί από τις παγκόσμιες απαντήσεις και, ειδικά για τη δική μας χώρα, από τις απαντήσεις της Ε.Ε. Αν η γερμανική ηγεσία επιβάλει τελικά τη λογική "ο καθένας μόνος του", η ανεργία που θα τροφοδοτήσει τον ρατσισμό θα γίνει εφιαλτική πανδημία.

ΜΠΟΡΕΙ η ομάδα του κ. Μητσοτάκη, με «παίχτες» όπως τον Βρούτση, τον Γεωργιάδη, τον Κικίλια, την Κεραμέως, τον Βορίδη και τα άλλα τα παιδιά, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, κάνοντας χρήση εργαλείων που διατυπώθηκαν από τον Κέινς, τον οποίο θεωρούν κάτι σαν τον Μαρξ; Τελικά, μπορούν οι λύκοι να προστατεύσουν τα πρόβατα;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL