Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Ανησυχία σε φαντάρους και γονείς / Πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού σε στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανησυχία σε φαντάρους και γονείς / Πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού σε στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης

Το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού Covid -19 στο στρατόπεδο της Ασσήρου στη Θεσσαλονίκη ήρθε να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που εκφράζονταν όλο το προηγούμενο διάστημα από φαντάρους και γονείς για τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα εξαιτίας του συνωστισμού στους θαλάμους και την έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Συμπτώματα από τις 25 Μαρτίου

Σύμφωνα με πληροφορίες θετικός στον νέο κορωνοϊό βρέθηκε ένας φαντάρος του 507Μ/Κ ΤΟ της 34ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα της νόσου από την 25η Μαρτίου και για τον λόγο αυτόν μεταφέρθηκε στο αναρρωτήριο του στρατοπέδου.

Σε όλο το στρατόπεδο κυκλοφορούσε ήδη από προχθές η φήμη ότι ο φαντάρος έχει προσβληθεί από τον Covid-19, την οποία επιβεβαίωσαν οι ανώτεροί του αργά το βράδυ της Κυριακής. Η ανησυχία και ο φόβος, όπως είναι φυσικό, εξαπλώθηκαν στο στρατόπεδο, αλλά και στις οικογένειες των φαντάρων, ενώ χθες ειδικά συνεργεία ανέλαβαν την απολύμανση χώρων του στρατοπέδου.

Άδειες με το σταγονόμετρο...

Οι αξιωματικοί του στρατοπέδου καθησυχάζουν τους φαντάρους ότι δεν κινδυνεύει η υγεία τους, ενώ δόθηκε άδεια μόνο σε δεκαπέντε στρατιώτες που διέμεναν στον ίδιο χώρο με τον φαντάρο που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό.

Η εντολή που τους δόθηκε ήταν να πάνε στα σπίτια τους ή σε άλλους χώρους και να παραμείνουν σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες. Οι υπόλοιποι σαράντα παραμένουν κανονικά στο στρατόπεδο, στο οποίο όμως προστέθηκαν φαντάροι από άλλο τάγμα για να αναπληρώσουν τους αδειούχους του κορωνοϊού, παρά τον κίνδυνο της μεγαλύτερης διασποράς του ιού.

Όπως αναφέρουν φαντάροι του συγκεκριμένου στρατοπέδου ο συνωστισμός είναι μεγάλος σε όλους του χώρους του, αφού σε κάθε θάλαμο κοιμούνται πάνω από σαράντα άτομα σε κουκέτες που απέχουν περίπου μισό μέτρο μια από την άλλη. Επίσης οι απαραίτητες αποστάσεις δεν τηρούνται ούτε στο ΚΨΜ ούτε στους χώρους σίτισης, αντισηπτικά δεν υπάρχουν, ενώ τουαλέτες και μπάνια μπορούν να γίνουν εστίες μόλυνσης.

Οι φαντάροι και οι οικογένειές τους δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το κρούσμα κορωνοϊού στο στρατόπεδό τους και ζητούν να γίνει σε όλους το τεστ διάγνωσης, όπως και να τους δοθεί δεκατετραήμερη άδεια για να πάνε στα σπίτια τους και να παραμείνουν σε καραντίνα.

Στους έξι οι νεκροί στην Καστοριά

Δεν έχει τέλος το δράμα που ζει η Δυτική Μακεδονία, η οποία έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό. Χθες άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης ένας άνδρας 55 χρόνων από την Καστοριά, που νοσηλεύονταν εδώ και λίγες ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας δεν ήταν στις λεγόμενες «ευάλωτες ομάδες» και δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ενώ ήταν πατέρας εργαζόμενης στο νοσοκομείο Καστοριάς. Αυτός είναι ο έκτος θάνατος από κορωνοϊό στον συγκεκριμένο νομό, που αριθμεί και 44 επιβεβαιωμένα κρούσματα, υπερβολικά πολλά για τον πληθυσμό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL