Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξανθός εναντίον Πολάκη

Της Ευγενίας Λουπάκη, Το βράδυ κοιμηθήκαμε με τις κραυγές αγωνίας τριών δημάρχων της Καστοριάς, την επιστολή αγωνίας του Διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς με την έκκλησή του προς ιδιώτες να συνεισφέρουν ό,τι προαιρούνται και την καταγγελία της βουλευτίνας Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στο βαριά χτυπημένο από την πανδημία νοσοκομείο δεν έχει πάει ούτε ένας νέος γιατρός...

Το βράδυ κοιμηθήκαμε ζαλισμένοι από τα χιλάδες βιντεάκια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, με τους εγκλωβισμένους στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, απελπισμένους νεαρούς επιστήμονες που δεν είναι πια πολύτιμοι απόδημοι με πλήρη δικαιώματα αλλά περίπου ενοχλητικοί ανθέλληνες.

Και το πρωί ξυπνήσαμε με το ελικόπτερο του κ. Χαρδαλιά. Που προσγειώθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση στην…Κοζάνη. Γιατί οι άνθρωποι είναι άπαιχτοι στην επικοινωνία, ακόμα και τώρα που το ζήτημα είναι κυριολεκτικά ζωής ή θανάτου. Με την διαχείριση της επικοινωνίας και τη διάταξη μάχης των στρατευμάτων της ενημέρωσης που διαθέτουν, προσπαθούν να καλύψουν την τεράστια μαύρη τρύπα που δημιουργείται στο Σύστημα Υγείας όσο οι ανάγκες της πανδημίας αυξάνονται.

Η κριτική είτε απαγορεύεται ρητά (Βρούτσης ον κάμερα), είτε χαρακτηρίζεται “ιδεοληψία” (Κονταζαμάνης) όταν επιτέλους πέφτει ο κλήρος στον ένα δημοσιογράφο που τόσες μέρες τόλμησε να ρωτήσει αν θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις. Στον δημοσιογράφο του Κόκκινου και της Αυγής, φυσικά.

Ταυτόχρονα επιστρατεύονται τα παλιά, καλά, δοκιμασμένα στερεότυπα, για να υποδείξουν στην αξιωματική αντιπολίτευση πώς πρέπει να ασκεί  το ρόλο της. Ανεπαισθήτως, ώστε κανείς να μην καταλαβαίνει την πραγματικότητα πίσω από τους παιάνες στον πολυχρονεμένο Κυριάκο και τους τσαμπουκάδες του κ. Χαρδαλιά. Βασικό στερεότυπο το στυλ Ξανθού έναντι του στυλ Πολάκη.

Διότι, λένε οι φιλοκυβερνητικοί αρθογράφοι, τον Ξανθό που τα λέει ήρεμα και μειλίχια τον ακούνε, ενώ οι “μπαλοθιές”του Πολάκη στο φέισμπουκ μόνο κακό κάνουν.

Σοβαρά; Τί ακριβώς από όσα ήρεμα και μειλίχια λέει από την πρώτη μέρα ο Ξανθός εφάρμοσε η κυβέρνηση; Μήπως προχώρησε σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών από τις λίστες που είχε έτοιμο το Υπουργείο Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως έδωσε κίνητρα για επιπλέον μοριοδότηση όσων ενταχθούν τώρα, στη δύσκολη στιγμή στο Σύστημα Υγείας;

Η μήπως τους καλεί απλώς να ρισκάρουν τη ζωή τους με μια τετράμηνη σύμβαση κι έξω απ΄την πόρτα; Πώς ενίσχυσε η κυβέρνηση την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, για να μη φισκάρουν τα νοσοκομεία και να μην πεθαίνουν αβοήθητοι στα σπίτια τους οι άνθρωποι,αφού “ακούει” τον Ξανθό;

Οσο για τις “μπαλοθιές” του Πολάκη, προφανώς βρίσκουν στόχο. Αφού χάρη σ’ αυτές μάθαμε ότι αντί να επιτάξουν τις ιδιωτικές ΜΕΘ διπλασίασαν το ενοίκιο προς τους κλινικάρχες, την ίδια ώρα που επιχειρούν να κόψουν στο μισό τους μισθούς- κάτι που κατέστησε “Συριζαία” ακόμα και την Ολγα Τρέμη. Χάρη στις “μπαλοθιές” του μάθαμε για τα “κλεφτόδεντρα” που φύονται στο Μαξίμου, όπου έστησαν ήδη νέο ΚΕΕΛΠΝΟ και δίνουν 11 εκατομμύρια ευρώ για την επικοινωνιακή καμπάνια του Μένουμε Σπίτι, παρόλο που φιλοξενείται δωρεάν από τα ΜΜΕ.

Μολις χθες μία ακόμη “μπαλοθιά” αποκάλυψε ότι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται το 35% των 11 εκατομμυρίων να δοθεί προκαταβολικά και μία ακόμη αποκάλυψε ότι ένα “δικό μας παιδί” τύπου “καλοκαίρι στη Μύκονο” θα πάρει 20.000 ευρώ για 9μήνες για να κάνει αναρτήσεις στα σόσιαλ μήντια. Η “μπαλοθιά” του Πολάκη για εθελοντική ένταξή του στον σχεδιασμό, λόγω της μεγάλης εμπειρίας του στις εντατικές, αφού εισέπραξε δημόσιο ευχαριστήριο από τον Κικίλια για την όλη συνεργασία, μπήκε στη σαλαμούρα μαζί με τον Κικίλια. Γιατί δεν θέλουν εποικοδομητική αντιπολίτευση και συστράτευση. Θέλουν μηδενική αντιπολίτευση.

Ο Πολάκης που καπνίζει και ο Ξανθός που δεν καπνίζει, το ίδιο πράγμα εκπροσωπούν, για το ίδιο πράγμα δούλεψαν σκληρά: Για την ανόρθωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που το είχαν ρημάξει οι Αδώνιδες και οι Μητσοτάκηδες. Το ίδιο πράγμα υπερασπίζονται και σήμερα, ο καθένας με τον τρόπο του. Αυτό ακριβώς είναι που ανησυχεί τους αμετανόητους υπαλλήλους του συστήματος που βάζει ακόμα και τώρα τα κέρδη πάνω απ’ τον άνθρωπο. Γι’ αυτό μην τσιμπάτε: επίτηδες έβαλα τον τίτλο.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις