Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Οι "απάχηδες" του κορωνοϊού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι "απάχηδες" του κορωνοϊού

Πάνω τους πρέπει να είναι τα φώτα της δημοσιότητας. Πάνω τους, και στα λόγια, και στις πράξεις τους. Για να μαθαίνει ο κόσμος τι κάνουν. Για να θυμόμαστε όλοι όταν χρειαστεί.

Ο Πέτσας επιτέθηκε για πολλοστή φορά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βρούτσης σε δημοσιογράφο. Ο Κανέλλης στην Τρέμη. Ο Λαζαρίδης στον Κ. Αρβανίτη. Ο Άδωνις στον Κούλογλου. Κι αυτά μόνο σε μία εβδομάδα.

«Ιδεοληψία» είπε ο υφυπουργός Υγείας Κοτζαμάνης τις μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας παίζοντας κορώνα-γράμματα τη βιωσιμότητά του.

«Ντροπή» του απαντούν εξοργισμένοι οι γιατροί, που δεν έχουν τίποτα πια να περιμένουν εκτός από το «χειροκρότημα» της Μαρέβας.

Ο Βρούτσης δεν θέλει να ακούει καμία κριτική από δημοσιογράφους. Γι’ αυτό αποφάσισε να βγαίνει πια μόνο στον Αυτιά. Που τον ακούει συμπονετικά. Κι όταν αποκαλύπτονται τα ψέματά του από την “Αυγή”..., του στέλνει τραγουδάκια.

Ξεχειλίζει η συμπόνοια και από τον Σ. Τσιόρδα, αλλά μέχρι εκεί. Καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Καμία επίταξη στις ιδιωτικές κλινικές. Κανένα μέτρο ουσιαστικής προστασίας παρά μόνο "μείνετε σπίτι" και συμβουλές υγιεινής. Αρκεί;

Φυσικά και όχι. Αλλά την ευθύνη πρέπει να την έχουν οι πολίτες και ποτέ η κυβέρνηση που τα κάνει όλα τόσο πετυχημένα.

Όσο για τον αριστοτεχνικό εμπαιγμό με τη «ρήτρα απολύσεων» στα εργασιακά... Που απαγορεύει τις απολύσεις υποτίθεται, αλλά αποκρύπτει ότι οι εργοδότες δεν υποχρεούται να προσλάβουν τους ίδιους εργαζόμενους.

Που κόβει το 50% του μισθού των εργαζομένων κάνοντάς τους εκ περιτροπής και κανείς δεν μιλάει. Φύλλο δεν κουνιέται. Και πώς άλλωστε. Εν μέσω αναγκαστικού εγκλεισμού λόγω πανδημίας;

«Τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν» είπε ο εργατολόγος Δ. Τεμπονέρας μιλώντας για την επαναφορά της επιστράτευσης των απεργών που θεώρησε επιτακτική ανάγκη να περάσει η κυβέρνηση εν μέσω κορωνοϊού. Αλήθεια, πότε θα βρισκόταν καλύτερη ευκαιρία;

Όταν δεν μπορείς να πεις κάτι για τον Τσίπρα στα εργασιακά..., καλό είναι και το Podemos. Ήταν η εισαγόμενη γραμμή άμυνας του Άδωνι και των στελεχών της Ν.Δ. στα κανάλια ως απάντηση στα αντεργατικά μέτρα που περνάνε. «Τα μήλα με τα πορτοκάλια» που έλεγε ο Στ. Πέτσας.

Και μέσα στην αμηχανία των φύλλων συκής και των προσχημάτων ο Άδ. Γεωργιάδης -ω του θαύματος - αναγνώρισε την αντικειμενικότητα της “Αυγής” και του avgi.gr. Ποτέ δεν είν' αργά...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL