Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Ξανθός: Ζητάμε να μάθουμε από την κυβέρνηση σε ποια νοσοκομεία έχουν προσληφθεί οι 400 γιατροί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξανθός: Ζητάμε να μάθουμε από την κυβέρνηση σε ποια νοσοκομεία έχουν προσληφθεί οι 400 γιατροί

Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός στο  «MEGA Σαββατοκύριακο». «Αυτό μας δίνει λελογισμένη αισιοδοξία για να πιστεύουμε ότι στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα έχουμε μία πολύ πιο θετική επίδραση των μέτρων περιορισμού των κοινωνικών συναναστροφών. Αυτή η παρέμβαση στη χώρα μας νομίζω ότι έγινε σχετικά έγκαιρα.

Ελπίζουμε ότι τα μέτρα θα επηρεάσουν θετικά, και δεν θα έχουμε την επιθετική μορφή που έχει πάρει η πανδημία σε άλλες χώρες», σημείωσε ο Α. Ξανθός.

«Εάν κρατήσουμε αυτό το ρυθμό αύξησης κρουσμάτων, σε ό, τι αφορά σε αυτούς που νοσηλεύονται και είναι διασωληνωμένοι, έχουμε την προσδοκία ότι δεν θα βρεθούμε σε αιχμή του κύματος που θα πιέσει αφόρητα το σύστημα υγείας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Έχω την αίσθηση ότι στο επιχειρησιακό επίπεδο υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχει μία πολύ καθυστερημένη ενίσχυση του συστήματος με ανθρώπινο δυναμικό. Χθες άκουσα τον υπουργό Υγείας ότι έχουν προσληφθεί 400 γιατροί.

Ζητάμε να μάθουμε πού έχουν πάει. Το “Σωτηρία” δεν έχει πάρει κανέναν. Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων έχουν προσληφθεί δύο. Που έχουν πάει οι υπόλοιποι; Χρειάζεται επιτάχυνση του βαθμού ενίσχυσης των νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό», επεσήμανε από την μεριά του ο Α. Ξανθός.

Δεν πρέπει να φύγει κανένας συμβασιούχος από το σύστημα υγείας αυτή την περίοδο. Πρέπει η σύμβασή του να ανανεωθεί αυτόματα. Να ενισχυθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία συμβασιούχων στα νοσοκομεία. Έχει εξαγγείλει σημαντικό αριθμό η κυβέρνηση αλλά αργεί η υλοποίησή του», τόνισε ο Α. Ξανθός.

Σημείωσε ακόμη ότι «υπάρχουν ασθενείς με σοβαρά νοσήματα με την γραμμή μένουμε σπίτι, αναστολή τακτικής δραστηριότητας στα περισσότερα νοσοκομεία, υπολειτουργία ιδιωτικού τομέα κινδυνεύουν να μείνουν έξω από τα ραντάρ του συστήματος. Να στηρίξουμε τα ειδικά νοσοκομεία. Να υπάρχει δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας».

Ενώ για το θέμα των διαγνωστικών τεστ συμπλήρωσε ότι «δεν έγινε από την αρχή κεντρική διαχείριση των αναγκών σε διαγνωστικά τεστ και δεν υπήρχαν ενιαία κριτήρια για τη διεξαγωγή τους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα.

Χρειάζεται ενίσχυση και πιο αποδοτική λειτουργία των δημόσιων εργαστηρίων για να καλύψουν το μέγιστο δυνατό αριθμό τεστ και, παράλληλα, επικουρική συνεργασία με ιδιωτικά εργαστήρια, προφανώς με αποζημίωση των αναγκαίων ελέγχων από τον ΕΟΠΥΥ και όχι από την τσέπη των πολιτών.»

Τέλος υπενθύμισε ότι προτεραιότητα είναι «σ’ αυτή τη φάση να επικεντρωθούμε στην ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ και, στη συνέχεια, να είμαστε προετοιμασμένοι για την επιστράτευση των κρεβατιών εντατικής θεραπείας των στρατιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών», ενώ σχολίασε ότι «είναι προκλητική και χαριστική η ρύθμιση της κυβέρνησης για διπλάσια ημερήσια αποζημίωση των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ και απολύτως αναληθής η δικαιολογία του κ.Πέτσα για το μισθολογικό κόστος, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο (ΚΕΝ) του ΕΟΠΥΥ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL