Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Χρειαζόμαστε νοσοκομεία, όχι τσιτάτα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρειαζόμαστε νοσοκομεία, όχι τσιτάτα

Καλό θα είναι αυτές τις ημέρες να θυμόμαστε.

Να θυμόμαστε ότι έχουμε μια κυβέρνηση που, ναι, τη βρήκαν τα δύσκολα. Αλλά είναι μια κυβέρνηση που προσπάθησε συνειδητά να διαλύσει το σύστημα Υγείας με τη συρρίκνωση, την ιδιωτικοποίηση και τη διαφθορά. Και, μόλις περάσουν τα δύσκολα, δεν θα διστάσει να το ξανακάνει. Γιατί αυτή είναι η άποψή της.

Να θυμόμαστε τον Άδωνι Γεωργιάδη που περηφανευόταν ότι ο ίδιος θα διώξει προσωπικό και δεν θα του πάρει τη δόξα η τρόικα. Και τους κυβερνητικούς της Ν.Δ. που έλεγαν ότι, τι να κάνουμε, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να τους καλύπτει όλους.

Να θυμόμαστε σε τι κατάσταση παρέδωσαν τα νοσοκομεία. Καταχρεωμένα, με κλειστές κλινικές, χωρίς προσωπικό, με όργιο κακοδιαχείρισης και με διευθυντές που ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης είχε φροντίσει να κατσικώσει. Να θυμόμαστε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Β. Κικίλιας μάς είπε χθες πόσες θέσεις ΜΕΘ παρέλαβε. Εμείς να θυμόμαστε και πόσες παρέδωσαν.

Να θυμόμαστε ότι το πρώτο που έκανε αυτή η κυβέρνηση όταν ήρθε στα πράματα ήταν να ακυρώσει χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Και να δρομολογήσει τις ΣΔΙΤ. Να θυμόμαστε τη λατρεία τους για την ιδιωτική Υγεία και τις ασφαλιστικές.

Και να θυμόμαστε ότι αυτό το κόμμα, που χρωστάει 250 εκατομμύρια θαλασσοδάνεια, κάποιοι το χρηματοδοτούν. Και κανείς δεν χρηματοδοτεί κόμματα για την ψυχή της μάνας του.

Και όταν ακούμε τσιτάτα του Θίοντορ Ρούσβελτ και του Μακρυγιάννη, να θυμόμαστε την πραγματικότητα. Υπάρχουν τεράστια κενά σε ιατρικό υλικό, κρεβάτια και μέσα προστασίας στα νοσοκομεία. Αυτά πρέπει να καλυφθούν. Και δεν θα καλυφθούν με αποφθέγματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL