Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΟΣ Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ / Προσχεδιασμένη πρόκληση Βελόπουλου μέσα στη Βουλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΟΣ Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ / Προσχεδιασμένη πρόκληση Βελόπουλου μέσα στη Βουλή

Πρόκληση πρώτου μεγέθους από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε «ναζί» τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή! Και το έκανε με την ανοχή του προεδρεύοντος Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος δεν τον επανέφερε στην τάξη, δείχνοντας ενδεχομένως ανοχή ή αποδοχή διά της σιωπής. Παράλληλα, ο Κ. Βελόπουλος αναπαρήγαγε τη θεωρία των δύο άκρων που υιοθετούσαν κάποτε η ηγεσία της Ν.Δ. και ο σκληρός πυρήνας της Δεξιάς στη χώρα μας.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην αποδοκιμασία βουλευτή (τον οποίο δεν κατονόμασε) από πολίτες - πιθανότατα εννοούσε τον προεδρεύοντα Χ. Αθανασίου. «Συνάδελφος βουλευτής σε αεροδρόμιο νησιωτικής περιοχής προπηλακίστηκε άγρια, στα όρια, αν θέλετε, του εδάρη από δέκα αναρχοάπλυτους» είπε προκαλώντας την έκπληξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Σπήλιου Λιβανού και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ανδρέα Λοβέρδου, που εμφανίστηκαν να αγνοούν τα γεγονότα. «Δέκα αναρχοάπλυτους, κύριε Λιβανέ! Εμείς έτσι τους λέμε αυτούς τους περίεργους που κουβαλούν μολότοφ, που δέρνουν κόσμο και που τους λένε φασίστες επειδή διαφωνούν μαζί τους. Έγινε σε αεροδρόμιο νησιωτικής περιοχής στη χώρα» συνέχισε ο Κ. Βελόπουλος.

Διαμαρτυρίες Σαντορινιού

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός ακούστηκε να λέει «οι φασίστες» και αυτό ήταν αρκετό για τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να περάσει στην εμφανώς προσχεδιασμένη επίθεση.

«Εξαρτάται τι φασισμό έχεις. Πιστέψτε με, αν έχεις κόκκινο φασισμό, είναι χειρότερος κι από τον μαύρο». Ευτυχώς οι άλλοι έφυγαν. Θα φύγετε κι εσείς από εδώ μέσα αφού το συνεχίσετε. Οι άλλοι ναζί έφυγαν, μείνατε εσείς οι ναζί. Γιατί οι λογικές να δέρνεις βουλευτές ή ανθρώπους είναι λογικές καταδικαστέες από όλους μας και να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Δεν επιτρέπεται κανείς εδώ μέσα να επιδοκιμάζει τραμπούκους» είπε. Ο Ν. Σαντορινιός διαμαρτυρήθηκε φωνάζοντας «κανείς δεν συμφωνεί μ' αυτό».

Στόχος οι ΜΚΟ

Στη συνέχεια, ο Κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στους πολίτες υποστηρίζοντας ότι «αυτοί οι τύποι είναι αυτοί που διαφεντεύουν το συγκεκριμένο νησί, είναι οι ΜΚΟδες και οι αλληλέγγυοι, αυτοί που τρομοκρατούν τους κατοίκους που διαφωνούν μαζί τους. Η διαφωνία είναι μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας.

Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά που συμβαίνουν και είναι απαράδεκτο -ειλικρινά το λέω αυτό- να συμβαίνει σε έναν συνάδελφο ή σε έναν άνθρωπο, σε έναν πολίτη αυτή η βιαιοπραγία και όλοι να το καταπίνουμε αμάσητο και το λέω κομψά». Υποστήριξε ακόμη εμμέσως ότι στη Βουλή υπάρχουν υπερασπιστές της ανομίας...

Γενικά πάντως χθες ο Κ. Βελόπουλος τα έβλεπε όλα «ναζιστικά». Ακόμη και τη Γερμανία. Έκανε λόγο για «ναζιστική Γερμανία» και μετά εξήγησε ότι «η αντίληψή της είναι ναζιστική»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL