Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Από πλασιέ των κλινικαρχών, οπάδος του ΕΣΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από πλασιέ των κλινικαρχών, οπάδος του ΕΣΥ

Δεν πέσαμε ξαφνικά από τον ουρανό όταν έφτασε στην Ελλάδα ο κορωνοϊός έχοντας μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία ενός ατρόμητου σπουδαίου “εθνάρχη” όπως φαντασιώνονται τον Μητσοτάκη τα “νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια” των ΜΜΕ.

Του Νικήτα Κακλαμάνη λόγια, όχι δικά μου.

Η κυβέρνηση έχει λάβει αυτονόητα μέτρα. Καμία συγκλονιστική τομή που καθιστά τον Μητσοτάκη “εθνάρχη” και “μεγάλο τιμονιέρη”. Κι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και ουσιαστικοί, ακόμα και τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που ανακοινώθηκαν χθες μοιάζουν ανεπαρκή και με καθυστέρηση. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να μην πληρώσουν ξανά τη ζημιά οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί.

Σ' αυτή την κυβέρνηση χρεώνεται ακόμα η εγκληματική ολιγωρία που επέδειξε στο θέμα της Εκκλησίας. Άφησε για μία εβδομάδα και πλέον τους ιερείς να κάνουν κουμάντο, να αυτοεξαιρούνται από τα μέτρα περιορισμού και προστασίας, να κάνουν επίδειξη δύναμης στην πλάτη της δημόσιας υγείας. Και φυσικά με καθημερινό βήμα στα πάνελ δίπλα σε επιστήμονες με λεζάντες όπως “Διχογνωμία για το αν κολλάει ο ιός με τη θεία κοινωνία”.

Αυτό όταν "κατάπιναν" τη γραμμή Γεωργιάδη και λοιπών ακραίων σκοταδιστών. Όταν άλλαξε το αφήγημα του Μαξίμου μετά από “σφαλιάρες” της επιστημονικής κοινότητας και των πιο... κοσμικών στελεχών της Ν.Δ., τότε έκαναν την κωλοτούμπα και οι δημοσιογράφοι.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι άνθρωποι που σήμερα ομνύουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας είναι οι καθ’ ιδεολογία και κατ’ επάγγελμα συκοφάντες του. Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έκανε τον πλασιέ των κλινικαρχών και των ιδιωτικών συμφερόντων στην Υγεία. Αλλά και μετεκλογικά αυτή η κυβέρνηση πάγωσε τις 4.000 προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί για γιατρούς και νοσηλευτές.

Είναι ακριβώς οι ίδιοι που εφάρμοσαν με θέρμη τη διάλυση της δημόσιας Υγείας με το κλείσιμο ΜΕΘ και κλινικών, την υποστελέχωση, τον υγειονομικό αποκλεισμό για τους ανασφάλιστους, την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και τόσα ακόμα που γονάτισαν το ΕΣΥ. Εάν τα σχέδιά τους είχαν ολοκληρωθεί, σήμερα θα είχαμε ένα σύστημα Υγείας α λα Βρετανία.

Σε πρώτη φάση το ΕΣΥ δείχνει να κρατάει με νύχια και με δόντια. Είμαστε όμως ακόμα στην αρχή. Το ότι δεν γίνονται τεστ γιατί δεν έχουμε αντιδραστήρια δεν είναι καθόλου καλός οιωνός. Ελπίζω η κυβέρνηση να μην επιλέξει τη λογική του εφησυχασμού με το αφήγημα “μειώνονται τα κρούσματα”. Δεν μετριούνται τα κρούσματα, παρά μόνο τα βαριά.

Το ΕΣΥ πρέπει να αντέξει, η κοινωνία πρέπει να βγει όρθια από αυτή την πρωτόγνωρη μάχη. Ας ελπίσουμε ο... στρατάρχης Κυριάκος να μην πράξει το σύνηθες όσο η κατάσταση επιδεινώνεται αλλά και την επόμενη ημέρα: επικοινωνία και ταξική μεροληψία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL