Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C26.6°C
1 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C26.5°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 33%
Βουλή: Συνεδρίαση ολίγων, με αποστάσεις ασφαλείας / Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Φάρμακο για την οικονομία η αλλαγή πολιτικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βουλή: Συνεδρίαση ολίγων, με αποστάσεις ασφαλείας / Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Φάρμακο για την οικονομία η αλλαγή πολιτικής

Με... αποστάσεις πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Η συνεδρίαση αφορούσε τη σύμβαση δωρεάς ύψους 800.000 ευρώ μεταξύ του Ιδρύματος "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης", της Α.Ε. Αριόνα Ελλάς και του Ελληνικού Δημοσίου για την αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της χώρας με τίτλο «Repositioning Greece».

Όλοι κάθισαν σε απόσταση μεταξύ τους, παρόντες ήταν μόνο οι απαραίτητοι υπάλληλοι, ενώ μίλησαν ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, οι εισηγητές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και μόνο ένας βουλευτής, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος της Ν.Δ.

«Είναι ένα βήμα το ότι στο Eurogroup υπήρξε μια διαφορετική θεώρηση» υπογράμμισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν και για τον κορωνοϊό ακόμα δεν έχει, δυστυχώς, βρεθεί το φάρμακο -και όλοι ελπίζουμε να βρεθεί γρήγορα-, ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι το φάρμακο για την οικονομία είναι η αλλαγή πολιτικής». Την κατάρρευση του νεοφιλελεύθερου μύθου της ανταγωνιστικότητας του ιδιωτικού τομέα Υγείας επισήμανε ο εισηγητής της ΣΥΡΙΖΑ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος.

Κριτική στην Εκκλησία της Ελλάδος άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ανδρέας Λοβέρδος σημειώνοντας ότι «πολύ σωστά η Πολιτεία κάλυψε το κενό».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ζητώντας να μην συνεδριάζουν οι Επιτροπές, τόνισε ότι η Βουλή θα πρέπει να λειτουργεί μόνο για μέτρα κατά της πανδημίας ή σχετιζόμενα με τις επιπτώσεις της στους εργαζόμενους. Συγχαρητήρια εξέφρασε από το ΜέΡΑ25 στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία αλλά και σε εκείνους στα παντοπωλεία, τα φαρμακεία, τα αρτοποιεία κ.λπ. η βουλευτής του κόμματος Φωτεινή Μπακαδήμα.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL