Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ / Η «Αυγή» τα κατάφερε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ / Η «Αυγή» τα κατάφερε

Από την περασμένη Τρίτη η “Αυγή” βγαίνει με τηλε-εργασία.

Η μετάβαση οργανώθηκε μέσα σε λίγες ημέρες. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ειδικά για τους υπεύθυνους του ηλεκτρονικού τμήματος που σκοτώθηκαν στη δουλειά. Χρειάστηκε να φτιαχτεί σχέδιο, να επινοηθούν λύσεις, να αντιμετωπιστούν προβλήματα, να μεταφερθούν υπολογιστές, να γίνουν γενικές δοκιμές, να αντιμετωπιστούν και άλλα προβλήματα. Όμως τα καταφέραμε: φιλότιμα, υπομονετικά και πειθαρχημένα βρήκαμε την άκρη και βάλαμε τον τροχό σε κίνηση.

Αυτό είναι καλό, γιατί το προλάβαμε πριν μας προλάβει αυτό. Κάτω από συνθήκες καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, ή με τα γραφεία της εφημερίδας κλειστά για οποιονδήποτε λόγο, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να περάσουμε σε καινούργιο τρόπο δουλειάς. Τώρα το κάναμε με τους δικούς μας όρους και μπορέσαμε να το κάνουμε σωστά και ολοκληρωμένα.

Κυρίως όμως είναι μια μεγάλη ανακούφιση: οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της εφημερίδας πέρασαν ακριβώς την ώρα που έπρεπε σε μια κατάσταση υψηλότερης εργασιακής ασφάλειας. Δεν χρειάζεται να εργάζονται σε έναν χώρο μεγάλης συνάθροισης ούτε να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επιπλέον, ως “Αυγή” κάνουμε και αυτό που πρέπει: Μένουμε σπίτια μας, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι και να αντέξει το σύστημα της δημόσιας Υγείας.

Αν δεν υπήρχε ο βαρύς περίγυρος της πανδημίας, όλο αυτό θα ήταν συναρπαστικό. Τόσοι άνθρωποι, βρίσκονται ο καθένας σπίτι του, κι όμως σε συνεχή επαφή ο ένας με τον άλλον. Τηλεδιασκέψεις, συνεχείς επαφές, κάποτε λίγη πλάκα μέσα σε όλο αυτό, αλλά κυρίως συντονισμός και συνεργασία. Ο κορωνοϊός μάς ανάγκασε να κινηθούμε γρηγορότερα προς το μέλλον.

Είμαστε λοιπόν εδώ, σε επαφή με τις εξελίξεις και τη ζόρικη επικαιρότητα. Έτοιμοι και έτοιμες να δώσουμε τη μάχη της πληροφόρησης, της κριτικής σκέψης, της εναλλακτικής άποψης. Έτοιμοι και έτοιμες να κάνουμε την “Αυγή” καλύτερη, εγκυρότερη, ομορφότερη.

Όλα αυτά χρειάζονται και τη δραστηριοποίηση των φίλων της “Αυγής”.

Στηρίξτε τη μαχητική εφημερίδα της Αριστεράς. Είναι η δική σας εφημερίδα, η δική σας φωνή.

Συμβάλλετε κι εσείς στο να γίνει πιο μαχητική, πιο πρωτοποριακή. Το πώς θα το βρείτε στο syndromes.avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL