Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Μετά τα ΜΑΤ, ο Κυριάκος... στα νησιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά τα ΜΑΤ, ο Κυριάκος... στα νησιά

Χωρίς να αλλάξει πολιτική, εμμένοντας στα κλειστά κέντρα κράτησης και στις επιτάξεις, ο Μητσοτάκης επιχειρεί με τις επισκέψεις του στα νησιά να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να πείσει τους κατοίκους των νησιών, όπως φέρετε να έπεισε, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Γρ. Τύπου του Πρωθυπουργού,  και τους αυτοδιοικητικούς  στη σύσκεψη που είχε μαζί τους το απόγευμα στο Μαξίμου.

Φέρεται στην ίδια ανακοίνωση να έταξε οριζόντια οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες καθώς και πιο εξειδικευμένα, χωρίς να εξηγείται ακριβώς πια, και με αυτόν τον τρόπο θεωρεί ο Μητσοτάκης ότι θα πάει θριαμβευτής στα νησιά γιατί έχει πείσει ήδη τους δεξιούς αυτοδιοικητικούς. 

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά για το όργιο βίας και τρομοκρατίας του στρατού των ΜΑΤ που έστειλε ο ίδιος ο Μητσοτάκης στα νησιά, ούτε και για την ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και τις επιτάξεις

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα. Στη σύσκεψη τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης χαιρετίζουν την απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και επιστροφών.

Τονίστηκε ότι οι σημερινές άναρχες δομές πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν από κλειστές δομές.

Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα δημοτικά και το περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις.

Επίσης διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν λάβει ήδη άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες.

Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα, καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και τα τρία νησιά αρχής γενομένης, τις επόμενες μέρες, από τη Σάμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL