Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
Στα ψιλά / Οι "μπάφοι" του Άδωνι Γεωργιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Οι "μπάφοι" του Άδωνι Γεωργιάδη

Πριν από περίπου δύο χρόνια ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μία από χιλιάδες τηλεοπτικές του εμφανίσεις είχε βγει στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και ειρωνευόταν την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «ξέρεις, ψάχνω εδώ και δυόμισι χρόνια να δω ποια είναι η πρώτη επένδυση που έχει φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα» για να καταλήξει στο αξέχαστο «ο μπάφος, το χασίς.

Η πρώτη επένδυση που διαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στην Ελλάδα είναι ο μπάφος. Πολύ ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ομολογώ ότι είναι εξαιρετικά ταιριαστό. Πάει πακέτο με την ιδεολογία και την εικόνα αυτής της κυβερνήσεως. Και υπό την έννοια αυτή συμφωνώ».

Ήταν η εποχή που ο Άδωνις Γεωργιάδης και τα μιντιακά φερέφωνα της Ν.Δ., κρεμούσαν στα μανταλάκια τον Νίκο Καρανίκα ως εμπνευστή του σχεδίου να μετατραπεί η χώρα σε μια τεράστια χασισοφυτεία, ποινικοποιούσαν με χυδαίους τίτλους και φτηνές ατάκες την προώθηση της φαρμακευτικής κάνναβης από τον Ανδρέα Ξανθό για να καταλήξουν στις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του κυρίου Μπάμπη Παπαδημητρίου για τον χασισοκαπνό που έβγαινε από το Μαξίμου.

Τελικά, πριν δύο ημέρες είδαμε τον Άδωνι Γεωργιάδη, ως υπουργό Ανάπτυξης πλέον, να δίνει το "παρών" και να φωτογραφίζεται καμαρωτός καμαρωτός σε κάποια ιδιαίτερα εγκαίνια. Αυτή τη φορά δεν πήγε σε εγκαίνια ΙΕΚ ούτε σε εγκαίνια καταστήματος με γυναικείες τσάντες στην οδό Βουκουρεστίου, αλλά στην Κόρινθο.

Εκεί που έχει ξεκινήσει η κατασκευή μιας μεγάλης μονάδας παραγωγής και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης από Ισραηλινούς επενδυτές.

Προχθές, λοιπόν, ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχοντας χάσει το χιούμορ του, δεν είπε λέξη για μπάφους και χασίσια και σαν να μην τρέχει τίποτα φωτογραφήθηκε στα εγκαίνια μιας παραγωγικής μονάδας που πήρε άδεια λειτουργίας όταν ακόμα ο Νίκος Καρανίκας ήταν στο Μαξίμου και ο Ανδρέας Ξανθός στο υπουργείο Υγείας.

Κανένα πρόβλημα, όμως, για τον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος διακρίνεται για την ευκολία με την οποία ξεχνά όσα ο ίδιος κατά καιρούς λέει. Έτσι και τώρα, από τα όσο απαξιωτικά έλεγε για τη φαρμακευτική κάνναβη, πέρασε στο στάδιο της πολιτικής εκμετάλλευσης μιας επένδυσης που ο ίδιος πριν δύο χρόνια λοιδορούσε.

Από τους «μπάφους» στο κόψιμο της κορδέλας και από τα «χασίσια» στις αναμνηστικές φωτογραφίες με τους Ισραηλινούς επενδυτές. Τουλάχιστον να έχει κάτι να θυμάται από τη θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL