Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
Δουλεύετε, ρε!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δουλεύετε, ρε!

Όλος ο καλός ο κόσμος συσπειρώθηκε από χθες και λίγο πριν από τη σημερινή αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Τραπεζίτες, βιομήχανοι, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι "νηφάλιοι", οι γνωστοί λαϊκιστές επαγγελματίες του "αντι-λαϊκισμού", όλος ο καλός ο κόσμος.

Ο (δήθεν) υπουργός Εργασίας, που τη μία μέρα καταργεί τις μειωμένες εισφορές για τις μητέρες και την άλλη δίνει αναδρομικά 5.000 και 6.000 ευρώ στους συνταξιούχους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός που διαλύει το ΣΕΠΕ και τον παίρνει χαμπάρι μέχρι και το μητσοτακικό Liberal. Που δίνει σύνταξη και μισθό στους "γαλάζιους" μετακλητούς και μας διαβεβαιώνει ότι δεν έκοψε καμία 13η σύνταξη, γιατί απλά κατά τον ίδιο δεν υπήρξε ποτέ 13η σύνταξη!

Και ο πολύς υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, που πρώτος - πρώτος έτρεξε να καταγγείλει τις αυξήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι τόσο μεγάλες ώστε κανονικά δεν πρέπει να δοθούν αυξήσεις στους εργαζόμενους για τα επόμενα τρία - τέσσερα χρόνια. Είναι ο ίδιος που στη μέση του Μνημονίου έβλεπε μαζί με τον Στουρνάρα ότι έρχεται η ανάπτυξη -και μας ήρθε κατραπακιά ύφεσης 25%.

Μαζεύτηκαν σε πανστρατιά. Όπως τότε, το λίγο μακρινό 2012, πριν από οκτώ χρόνια, όταν με μια πρωτοφανή και επαίσχυντη πραξικοπηματική πράξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, με Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, η τότε κυβερνητική πλειοψηφία μείωσε τον κατώτατο μισθό κατά 22% -και 32% για τους νέους μέχρι 25 ετών.

Είναι οι ίδιοι που μας διαβεβαίωναν ότι οι μειώσεις των μισθών θα φέρουν μείωση της ανεργίας, γιατί έτσι τους υπαγόρευαν και τότε, και βέβαια δεν τους πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι ουσιαστικά άνοιγαν διάπλατα τον δρόμο της εργασιακής εκμετάλλευσης των νέων και πίεσης των μεγαλύτερων σε ηλικία.

Και βέβαια είναι οι ίδιοι, με την ίδια εμμονή, που θεωρούν προϋπόθεση για την αύξηση της απασχόλησης την καθίζηση του μισθολογικού κόστους, είναι αυτοί που θεωρούν πανάκεια για τις επιχειρήσεις τις χαμηλότερες αμοιβές των εργαζομένων.

"Δουλεύετε, ρε" μας φωνάζουν τα αφεντικά...

Είναι ακριβώς οι ίδιοι... Τους ξέρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL