Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C18.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C14.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C16.6°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.7°C17.7°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.6°C14.6°C
2 BF 72%
Οι δύο βάρκες του ΚΙΝ.ΑΛΛ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι δύο βάρκες του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δείχνει τον τελευταίο καιρό να ψάχνει τον αντιπολιτευτικό του βηματισμό. Αυτό είναι σίγουρα θετικό. Αντιλαμβάνονται, προφανώς, ότι δεν υπάρχει βιώσιμος χώρος ισορροπιών ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα και ότι η πολιτική πόλωση τους υποχρεώνει εκ των πραγμάτων να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καταλαβαίνουν επίσης ότι είναι ζήτημα πολιτικής επιβίωσης να πετάξουν από πάνω τους το άγος της μνημονιακής συνεργασίας με τη Ν.Δ. που τους προξένησε τεράστια πολιτική καταστροφή.

Την ίδια στιγμή, όμως, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. συνεχίζει μια απαράδεκτη τακτική στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Οι εκπρόσωποί του εκεί εξελίσσονται σε κομβικούς παράγοντες μιας εξοργιστικής αντιθεσμικής προσπάθειας να παρεμποδιστεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Τώρα τελευταία μάλιστα, η προσπάθεια αυτή επεκτείνεται και στο ξέπλυμα κατηγορούμενων για το “Noor1”. Όλα αυτά χώνουν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ακόμα πιο βαθιά στον λάκκο από τον οποίο αγωνίζεται να βγει.

Ας αντιληφθούν εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη ότι προοδευτική πολιτική σε δύο βάρκες δεν υπάρχει. Εκτός αν οι εκπρόσωποι του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην Προανακριτική είναι αυτονομημένοι από το κόμμα. Οπότε ας το λύσουν. Χωρίς αξιοπιστία, η διαφορά της πολιτικής από την υποκρισία και τον τακτικισμό εξαφανίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL