Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Ανησυχία για πάγωμα της Πατρών - Πύργου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανησυχία για πάγωμα της Πατρών - Πύργου

Με το Γιοφύρι της Άρτας παρομοίωσε ο Αλ. Τσίπρας την υπόθεση του δρόμου Πατρών - Πύργου καταλογίζοντας στην κυβέρνηση εκδικητική λογική για έργα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν δρομολογηθεί και είχαν διασφαλίσει τη χρηματοδότηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τους δημάρχους Ανδραβίδας - Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα και Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο τονίζοντας ότι ο δρόμος αυτός δεν αντιστοιχεί σε ένα οδικό δίκτυο όπως θα έπρεπε να είναι το 2020" προσθέτοντας ότι "θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2013".

Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του πως το έργο που είχε χρηματοδότηση και θα ολοκληρωνόταν το 2023 θα πάει στις ελληνικές καλένδες. "Με την παρουσία μου εδώ θα ήθελα να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου, διότι ο μεγάλος κίνδυνος στον οποίο αναφέρομαι έχει να κάνει με τις μεγάλες καθυστερήσεις" τόνισε επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθυστερήσει πάρα πολύ "και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα δώσει έγκριση για ανάθεση σε ένα τόσο μεγάλο έργο". "Ο αυτοκινητόδρομος θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί χθες" είπε από την πλευρά του ο Γ. Λέντζας.

Το αίτημα να γίνει παράκαμψη του Πύργου και ταυτόχρονα να φθάσει ο δρόμος "τουλάχιστον βελτιούμενος, αν όχι αυτοκινητόδρομος" μέχρι την Αρχαία Ολυμπία εξέφρασε ο Γ. Γεωργιόπουλος. "Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να ονομάζεται ο δρόμος "Ολυμπία Οδός" και η Ολυμπία να μην επικοινωνεί με τον αυτοκινητόδρομο" τόνισε.

"Το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω για την υλοποίηση του έργου από το ποσό που έχει ήδη καθοριστεί με τις υπάρχουσες εργολαβίες" απάντησε ο αρμόδιος υπουργός Α. Καραμανλής. "Ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της κυβέρνησης που χάρισε 500 εκατομμύρια πανωπροίκια στους εργολάβους, συνεπώς θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός πριν μιλήσει για 'λογικές νταβατζήδων'" πρόσθεσε τονίζοντας πως "κληρονομήσαμε τα προβλήματα".
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL