Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Χωρίς σχολικά γεύματα τα σχολεία στη Δυτική Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Χωρίς σχολικά γεύματα τα σχολεία στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:

Ενώ βρισκόμαστε ήδη στο μέσο της σχολικής χρονιάς ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί το πρόγραμμα σίτισης στα δημοτικά σχολεία τεσσάρων δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης για το σχολικό έτος 2019-2020.  Πρόκειται για τους δήμους  Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Νεάπολης-Συκεών, Κορδελιού-Ευόσμου και Ωραιοκάστρου.

Ο θεσμός των σχολικών γευμάτων, ο οποίος εφαρμόζεται στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, είχε καθιερωθεί στη χώρα μας από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ευρωπαϊκή εμπειρία μάλιστα δείχνει πως  τα σχολικά γεύματα συντελούν στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας μεταξύ των μαθητών και ταυτόχρονα βελτιώνουν τις μαθητικές επιδόσεις.

Παρά το γεγονός πως η σχετική υπουργική απόφαση είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ, επτά μήνες μετά από τις εκλογές, δε δείχνει διάθεση να υλοποιήσει το πρόγραμμα. Την ίδια αδιαφορία δείχνουν τόσο ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου όσο και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Η ΝΔ και στην περίπτωση αυτή δείχνει πως πρωταρχικός σκοπός της πολιτικής της είναι να κατεδαφίσει εντελώς ό,τι θυμίζει κοινωνικό κράτος και ό,τι θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση, με την μη υλοποίηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, εκδικείται τους κατοίκους της υποβαθμισμένης δυτικής Θεσσαλονίκης επειδή στις εκλογές του Ιουλίου ανέδειξαν ως πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επισημαίνει την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων και ζητά από την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στις μαθήτριες και τους μαθητές της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης στη δυτική Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL