Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Ο Γ. Βρούτσης παραδέχεται το μεγάλο σκάνδαλο και την φωτογραφική διάταξη για τα γαλάζια στελέχη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Γ. Βρούτσης παραδέχεται το μεγάλο σκάνδαλο και την φωτογραφική διάταξη για τα γαλάζια στελέχη (Video)

Ο υπουργός Εργασίας επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της Αυγής μόνο που λέει τρία ψεματάκια. Μιλά για άμισθες θέσεις, ενώ είναι όλες έμμισθες.

Λέει ότι αφορούν μόνο την αυτοδιοίκηση, ενώ αφορούν και όλη την κυβέρνηση, ΔΕΚΟ, μέλη επιτροπών, οργανισμούς, ΝΠΔΔ, κ.α.

Και τέλος λέει ψέματα ότι ο Γ. Κατρούγκαλος έβαλε την αναστολή καταβολής διότι η διάταξη αυτή προϋπήρχε.

Μετά την κατακραυγή ο Γιάννης Βρούτσης υποχώρησε από το 100% της καταβολής της σύνταξης στους συνταξιούχους που εργάζονται στο 70%. Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι, αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, όσοι συνταξιούχοι εργάζονται, θα λαμβάνουν το 70% της σύνταξής τους, αποσαφηνίζοντας, όμως, ότι, στην περίπτωση που εντοπιστούν συνταξιούχοι αδήλωτοι, θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο υπουργός Εργασίας απέκρυψε τις μεγάλες επιβαρύνσεις που θα έχουν ελεύθεροι επαγγελματίας και αγρότες σε εισφορές για την επικουρική σύνταξη. «Για παράδειγμα, οι αγρότες ή οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν επικουρική. Όμως, τώρα, τους παρέχεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο σύστημα νοητής κεφαλαιοποίησης και να αποκτήσουν επικουρική σύνταξη» είπε στη συνέντευξή του.

Να σημειωθεί ότι η ΑΥΓΗ αποκάλυψε την φωτογραφική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο Ασφαλιστικό προκειμένου να μπορούν να εργάζονται στο Δημόσιο συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η διάταξη αφορά κυρίως μετακλητούς υπαλλήλους και συμβούλους, που στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό και τα γραφεία υπουργών, γενικών γραμματέων κ.λπ. και σήμερα αποφεύγουν να καλύψουν τις θέσεις αυτές αφού ο νόμος προβλέπει την ολική απώλεια της σύνταξής τους.

Μέχρι σήμερα δηλαδή αναστέλλεται πλήρως η καταβολή της σύνταξης γήρατος εξαιτίας της εργασίας του συνταξιούχου όταν αναλάβει εργασία σε φορέα της Γενικής Κυβέρνησης από 13.5.2016 και μετά, και για όσο διάστημα εργάζεται με ασφάλιση στον ΕΦΚΑ.

Το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο αναμένεται να αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση (opengov), το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα και θα κατατεθεί και στη Βουλή το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου.

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL