Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Θα είχε καταφέρει κάτι καλύτερο, αν είχε επενδύσει την πολιτική της με ελάχιστα στοιχεία ηθικής και ανθρωπιάς. Κόμμα της μεσαίας τάξης θέλει να είναι στο κάτω - κάτω. Επέλεξε να μην το κάνει. Προτίμησε να εκμεταλλευτεί το προσφυγικό για να ρίξει την κυβέρνηση. Και τώρα τα λούζεται.

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην αποσυμφόρηση των νησιών και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα τόσο για τα ίδια τα νησιά όσο και για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες. Έχει αποτύχει, γιατί σε κάθε πόλη, όπου επιχειρεί να τους μετεγκαταστήσει, εμφανίζονται 15 παλικάρια, ενίοτε με περικεφαλαίες μακεδονομάχων, που απειλούν, φωνάζουν και πετάνε πέτρες. Δεν το κάνουν επειδή ανησυχούν για την ασφάλεια στην πόλη τους.

Το κάνουν επειδή θα αλλοιωθεί ο πολιτισμός μας. Και σε αυτό φταίει η Ν.Δ. που τους χαϊδολόγησε. Που τους επιστράτευσε για να μην ξεπουληθεί η Μακεδονία μας. Και κατέληξε όμηρος αυτών των στοιχείων, που πιέζουν τους δημάρχους, που πιέζουν τους υπουργούς.

Δεν θα ήταν δύσκολο για ένα τίμιο δεξιό αστικό κόμμα να τραβήξει μια γραμμή ηθικής και ανθρωπισμού στην αντιμετώπιση μερικών χιλιάδων προσφύγων. Η Μέρκελ το έκανε.

Ο Κ. Μητσοτάκης όμως επέλεξε να γλείψει τους έξαλλους. Τους χοιρινούς του Κυρανάκη. Αυτούς που προχθές προπηλάκιζαν τον Ν. Μηταράκη. Και τώρα οι έξαλλοι τον τραβάνε στον πάτο για να τον φάνε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL