Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Επιλεκτική "γαλάζια" ευαισθησία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλεκτική "γαλάζια" ευαισθησία

Το «κράτος δικαίου» θυμήθηκε η Σοφία Βούλτεψη μόλις άκουσε τον Παύλο Πολάκη να αναφέρεται στην πρόσφατη καταδίκη στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο. Μόλις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να αναφέρεται ονομαστικά στα στελέχη του ΚΕΕΛΝΙ που καταδικάστηκαν, η προεδρεύουσα της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης έσπευσε να διακόψει τον Π. Πολάκη, ο οποίος αντέδρασε έντονα. Η Σ. Βούλτεψη του ζήτησε να μην αναφέρει ονόματα επικαλούμενη... τα προσωπικά δεδομένα, ενώ επικαλέστηκε και το... πρωτόδικο της απόφασης υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει και το Εφετείο, υπάρχει κι ο Άρειος Πάγος».

Η Σ. Βούλτεψη είχε έντονη αντιπαράθεση και με τον Σπύρο Λάππα όταν ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ «τόλμησε» να αναφερθεί στις πιέσεις που δέχτηκαν εισαγγελείς να αλλάξουν προς το βαρύτερο το κατηγορητήριο για την επέμβαση στις καταλήψεις στο Κουκάκι. Παρότι τις πιέσεις κατήγγειλαν ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, η Σ. Βούλτεψη υπερασπίστηκε τους αστυνομικούς υποστηρίζοντας ότι... ως πολίτες μπορούν να κρίνουν δικαστικές αποφάσεις.

«Θέλετε να φιμώσουμε τους αστυνομικούς, να μην μιλάνε, να τρώνε μόνο τσιμεντόλιθους» ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά φανερώνοντας πόσο επιλεκτική είναι στην επίκληση του κράτους δικαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL