Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Όταν ο φόβος φυλάει τα έρημα...

Υπάρχει από χθες ένα νέο στοιχείο, που έγινε εμφανές στο διάγγελμα του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Υπάρχει πλέον φόβος

Φιάσκο πρώτο: Έλεγαν ότι δεν υπάρχει προσφυγική κρίση. Οι πρόσφυγες έρχονται γιατί τους καλεί "να λιαστούν" η κ. Τασία. Όταν ανέλαβαν, κατάργησαν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οταν άρχισαν να μαζεύονται τα πρώτα φθινοπωρινά σύννεφα στον ορίζοντα και οι πρόσφυγες να καταφθάνουν με αυξημένους ρυθμούς στα νησιά του Αιγαίου, επέμεναν να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει (πλέον) προσφυγικό, αλλά μεταναστευτικό. Έκοψαν τον ΑΜΚΑ από μετανάστες και πρόσφυγες, χώρισαν ηλικιακά τα παιδάκια και έκοψαν όσα μπορούσαν περισσότερα από την Εκπαίδευση.

Υστερα παραδέχτηκαν ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Και χθες το πρωί ανακοίνωσαν την ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου!

Το βάφτισαν "επανασύσταση", εξανάγκης προφανώς, επιβεβαιώνοντας το "βέρτιγκο" που βιώνουν εδώ και επτά μήνες. Οδηγός η απόγνωση. Ξανά λοιπόν υπουργείο, με το ίδιο πάντα σκεπτικό: την αποτροπή των "εισβολέων".

Φιάσκο δεύτερο: Η εύσχημη αποχώρηση του Μηταράκη από το υπουργείο Εργασίας και η νησιώτικη καταγωγή του έσωσαν τα προσχήματα μιας προειλημμένης αποχώρησης.

Πρώτα ακυρώθηκε -σχεδόν σε απόλυτο βαθμό- από το ανώτατο δικαστήριο (ΣτΕ) η "προεκλογική δέσμευση" του Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Προσωπική του επιλογή στο συγκεκριμένο πόστο ήταν άλλωστε ο Νότης, με δεδομένη και συγκεκριμένη αποστολή.

Μετά ήρθε ο Βρούτσης να καταργήσει την "επιτροπή σοφών" που είχε συστήσει ο Νότης για να υλοποιήσει το όραμα του Κυριάκου. Ευθυγραμμιζόμενος πονηρά με την απόφαση του ΣτΕ, όχι γιατί έχει κανένα θέμα με τις χρηματαγορές και τον τζόγο με τις εισφορές των ασφαλισμένων. Απλώς έψαχνε ευκαιρία να "κλοτσήσει" τον διπλανό του.

"Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε" δήλωναν σε κάθε ευκαιρία. Χθες είχαμε ένα διπλό κυβερνητικό φιάσκο. Κάθε μέρα βιώνουμε μια τρολιά, ζούμε μια παρωδία, ανακαλύπτουμε μια εικόνα χειρότερη της προηγούμενης. Μια κυβέρνηση που τρεκλίζοντας κατεβαίνει τα σκαλοπάτια της απαξίωσης μέχρι να συναντήσει -μοιραία κάποια στιγμή- την απόλυτη χλεύη.

Από την παρουσία θλιβερού κομπάρσου στις ΗΠΑ και τη συνέντευξη Τραμπ, το (διεθνές) ξεφωνητό για τη δολοφονία Σουλεϊμανί, την απουσία και την (εθνική) απομόνωση από την επικείμενη διάσκεψη στο Βερολίνο.

Υπάρχει ωστόσο ένα νέο στοιχείο από χθες και έγινε εμφανές στο διάγγελμα του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Υπάρχει πλέον φόβος. Και ανασφάλεια που την "κόβεις" με μαχαίρι.

Ισως έτσι επισπεύστηκε χθες η ανακοίνωση, ενδεχομένως σε αυτές τις συνθήκες "ζυγίστηκε" η επιλογή.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις