Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Οι νέοι πληβείοι-εργαζόμενοι είναι εδώ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι νέοι πληβείοι-εργαζόμενοι είναι εδώ!

Στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να πανηγυρίζει για το ετήσιο θετικό πρόσημο (+127.644), που διαμορφώθηκε όμως το πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ στο τιμόνι της χώρας βρισκόταν η κυβέρνηση Τσίπρα.

Για αυτό και το θέμα ως έχει δεν το πληροφορηθήκατε, παρά μόνο τους πανηγυρισμούς του Γιάννη Βρούτση παρακολουθήσατε.

Πως θα δουλέψει νομίζετε η επικοινωνία του Μαξίμου, αν δεν υιοθετήσει ως δικό της, το έργο των προκατόχων της, αν δεν επιχειρήσει να προκαλέσει σύγχυση,  ή με αλχημείες να διατηρήσει πάση  θυσία την ψευδή εικόνα αισιοδοξίας για τα έργα του, το πρώτο εξάμηνο; Βέβαια, να το επισημάνουμε για ακόμα μια φορά, ότι χωρίς την πολύτιμη βοήθεια της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, δεν θα μπορούσε να σταθεί η κυβέρνηση.

Ούτε και μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της  εφημερίδας «Η Αυγή» και του συναδέλφου Ανδρέα Πετρόπουλου, μην περιμένετε να αναφερθεί, ούτε να σχολιαστεί το νέο αυτό κατόρθωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πόσο μάλλον να ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό κ. Βρούτση για τις μαύρες μέρες που θα κληθούν να ζήσουν χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους και το κακό, δυστυχώς, δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ για τον κόσμο της εργασίας.

Η μείωση των συμβάσεων αορίστου χρόνου, η αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας, οι εκβιασμοί εργοδοτών, οι παραβιάσεις του εργασιακού ωραρίου επ’ ωφέλεια των αφεντικών, οι αντεργατικές συμπεριφορές, η καταπάτηση και των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων είναι μόνο η αρχή των δεινών που περιμένουν τους εργαζόμενους.

Ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε από τις πρώτες ημέρες της πρωθυπουργίας του να ξηλώσει το νομικό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων που κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση και μάλιστα το έκανε στα μουλωχτά με διατάξεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Οπότε αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Φανταστείτε σε λίγο καιρό από σήμερα, το τοπίο που θα επικρατήσει για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Όταν τους πρώτους έξι μήνες αυξάνονται οι άνεργοι κατά 173.708, τους επόμενους δύο ή έξι μήνες πόσο περισσότεροι θα είναι.

Ήταν δύσκολη η ζωή των εργαζομένων, πλέον γίνεται εφιάλτης. Για άλλους εργαζόμενους έχει ήδη γίνει. Κάποιοι είναι ήδη άνεργοι και άλλοι περιμένουν την ώρα που θα τους συμβεί να μείνουν άνεργοι, ή να δουλεύουν περισσότερες ώρες και με λιγότερα χρήματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σκλάβοι στις ορέξεις των αφεντικών τους.

Οι νέοι πληβείοι, στην μεταμνημονιακή Ελλάδα θα είναι το επόμενο άμεσο επίτευγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εργαζόμενοι που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και στις πλέον βασικές ανάγκες της ζωής. Με πολύ μεγάλη δυσκολία θα εξασφαλίζουν το καθημερινό τους φαγητό, θα ανταπεξέρχονται στην πληρωμή των λογαριασμών τους, ακόμα και αν εργάζονται, πόσο μάλλον, αν δεν έχουν δουλειά.

Και αυτό θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ολέθρους που θα αφήσει πίσω του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατερίνα Μενεγάτου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL