Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ: "Ποιος έχει τη δύναμη, αυτός που χτυπάει ή αυτός που πονάει;"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ: "Ποιος έχει τη δύναμη, αυτός που χτυπάει ή αυτός που πονάει;"

Με τις πλάτες γυρισμένες στη ΓΑΔΑ, τα πλακάτ τους -κατά του Χρυσοχοΐδη- στραμμένα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και φωνάζοντας συνθήματα με άρωμα Δεκέμβρη αλλά και... Βορίδη, οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν στη χθεσινή κινητοποίηση του κόμματος ενάντια στην αστυνομική βία και έστειλαν με δυναμικό τρόπο μήνυμα παραίτησης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Την εμπνευσμένη παρουσία τους συμπλήρωνε ένα μεγάλο πανό, επίσης στραμμένο προς τον δρόμο, με στίχο των Στέρεο Νόβα από το τραγούδι “Παιχνίδι της εξουσίας”: “Από παιδί αναρωτιόμουν ποιος έχει τη δύναμη, αυτός που χτυπάει ή αυτός που πονάει;”.

“Το τελευταίο συμβάν με τη νέα κοπέλα που βρέθηκε τραυματισμένη από ένα είδος σφαίρας αποτελεί την κορύφωση γεγονότων που δείχνουν πως η αστυνομική βία έχει ξεπεράσει τα όρια. Δεν μιλάμε πια για μεμονωμένα φαινόμενα, μιλάμε για μια ανεξέλεγκτη δράση της αστυνομίας, η οποία ξεπερνάει τα όρια του νόμου”, δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως και πολλά ακόμη στελέχη του κόμματος. Μπορέσαμε να διακρίνουμε τους Μιχάλη Υδραίο, Αντώνη Ρέλλα, Πάνο Λάμπρου, Θοδωρή Δρίτσα, Νίκο Φίλη, Αννέτα Καββαδία, Γιώργο Ψυχογιό, Νάσο Ηλιόπουλο, Πάνο Ρήγα, Γιάννη Μουζάλα και Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε απευθύνει κάλεσμα για τη συγκέντρωση μαζί με τη Νεολαία, κρατούσε επίσης ένα μεγάλο πανό: “Να μη συνηθίσουμε την εικόνα μιας αστυνομικής μπότας στο πρόσωπο ενός ανθρώπου”. Κάποια στιγμή, τα δύο πανό ενώθηκαν σε σχήμα ορθής γωνίας, με τους διαδηλωτές να κλείνουν συμβολικά για λίγα λεπτά το ρεύμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με κατεύθυνση προς την Πατησίων.

“Οι μπάτσοι του Μιχάλη ρίχνουν στο ψαχνό - η κανονικότητα βρωμάει φασισμό”, “Απόγονοι του Παττακού και του Ιωαννίδη - είναι η παρέα του Μάκη του Βορίδη”, “Όταν οι μπάτσοι σκοτώσουν τα παιδιά σας - τότε θα βγείτε από τα κλουβιά σας”, “Η αστυνομία βρομά ομοφοβία”, ήταν τα φρέσκα συνθήματα που φώναζαν οι νεολαίοι, χωρίς να λείψουν όμως και τα διαχρονικά: “Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - του λαού η πάλη θα τη σπάσει”, “Το υπουργείο λέει τους φοιτητές αλήτες - αλήτες είναι τα ΜΑΤ κι οι ασφαλίτες”, “Κάτω τα χέρια από το άσυλο - το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό”.

Λίγες μόνο μέρες από τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι νεολαίοι φώναξαν και με τη γλώσσα της εξέγερσης: “Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό - ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό” - “Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών - ρουφιάνων, δολοφόνων και βασανιστών”.

Ενώ δεν ξέχασαν ούτε τον Παύλο, τον οποίο “μαχαίρωσε ξανά” η προχθεσινή εισαγγελική πρόταση, όπως συγκλονιστικά ανέφερε η Μάγδα Φύσσα: “Ο Παύλος ζει - τσακίστε τούς ναζί”, ήταν το σύνθημα που αντηχούσε για ώρα ανατριχιαστικά στη μαρμάρινη είσοδο της ΓΑΔΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL